ΕΟΔΥ: Απλήρωτοι επ’ αόριστον 427 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της Προσφυγικής Κρίσης

  • Iatropedia newsroom
Δραματική έκκληση απευθύνουν 427 εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ που απασχολούνται στην κάλυψη των υγειονομικών αναγκών προσφύγων και μεταναστών σε όλη την επικράτεια.

Τετρακόσιοι είκοσι επτά (427) εργαζόμενοι του Ε.Ο.Δ.Υ. που εργάζονται στο Πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση υγείας για την προσφυγική κρίση»), θα μείνουν απλήρωτοι επ’ αόριστον, γιατί το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου «δεν μεριμνά εγκαίρως για τα αυτονόητα!», όπως λένε.

Οι εργαζόμενοι ειδοποιήθηκαν σήμερα, 24.10.2023, από τον Πρόεδρο Δ.Σ. του Ε.Ο.Δ.Υ., ότι «δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ένταξης της παράτασης του έργου στο ΤΑΜΕ 2021-2027 και, ως εκ τούτου, ο φορέας δεν δύναται να λάβει πιστώσεις για την καταβολή της μισθοδοσίας Σεπτεμβρίου».

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν πως «δεν φτάνει που το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ακόμη δεν ξέρει εάν θα συνεχίσει την υλοποίηση του Προγράμματος μέσω του Ε.Ο.Δ.Υ., και περιορίζεται στο να παρατείνει επί σειρά πολλών πολλών ετών τις συμβάσεις εργασίας των συναδέλφων μας (και αυτό μόνο όταν η χρονική τους διάρκεια έχει στην κυριολεξία εξαντληθεί), δεν φροντίζει να πληρωθούνε κιόλας!»

Και καταλήγουν λέγοντας πως προφανώς δεν γνωρίζουν στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ότι «η μισθοδοσία των εργαζομένων είναι ιερή;;!».