ΕΟΔΥ: 3.700 εμβολιασμοί παιδιών προσφύγων και μεταναστών σε Μόρια και Σάμο

  • Γιάννα Σουλάκη
εμβολιασμούς
Με εντολή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και με στόχο τη διασφάλιση της υγείας των ευάλωτων πληθυσμών προσφύγων και μεταναστών, αλλά και την προστασία της Δημόσιας Υγείας, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε χιλιάδες εμβολισμούς παιδιών σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Τρεις χιλιάδες επτακόσιους εμβολισμούς κατά της ιλαράς, παρωτίτιδας, ερυθράς (MMR) και κατά του πνευμονιόκοκκου πραγματοποιήθηκαν μέσα σε πέντε μέρες σε προσφυγόπουλα και παιδιά μεταναστών, ηλικίας από λίγων μηνών έως 18 ετών, από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε Λέσβο και Σάμο, με εντολή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια. 

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφθηκε, από τη Δευτέρα 4 έως και το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Μόρια της Λέσβου και στη Σάμο προκειμένου να πραγματοποιήσει τους εμβολιασμούς.

«Ο εμβολιασμός των βρεφών, εφήβων και παιδιών που ζουν σε χώρους διαμονής προσφύγων, αιτούντων άσυλο και μεταναστών αποτελεί σημαντικό στόχο, τόσο για την προστασία των ίδιων των παιδιών που εμβολιάζονται όσο και για τη διαμόρφωση συλλογικής ανοσίας για την προστασία των ατόμων της κοινότητας όπου αυτά διαμένουν και της κοινωνίας ευρύτερα», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

ΕΟΔΥ: 1.700 εμβολιασμοί στη Μόρια και 2.000 στη Σάμο

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ, συνολικά στη Μόρια πραγματοποιήθηκαν:

  • 1.000 εμβολιασμοί για Ιλαρά-Ερυθρά-Παρωτίτιδα (MMR) σε βρέφη, παιδιά και εφήβους, ηλικίας από 9 μηνών έως 18 ετών και
  • 700 για πνευμονιόκοκκο σε βρέφη και παιδιά ηλικίας από 2 μηνών έως και 5 ετών.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί και στο ΚΥΤ της Σάμου, με τη συνεργασία των επισκεπτριών υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου καθώς και του στρατού ξηράς.

Συγκεκριμένα:

  • 1.000 εμβόλια MMR και
  • 1.000 εμβόλια αντίστοιχα για πνευμονιόκοκκο,

Η εν λόγω δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος PHILOS II προκειμένου να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη του φιλοξενούμενου βρεφικού, παιδικού και εφηβικού πληθυσμού στα ΚΥΤ και στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων/Μεταναστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν