ΕΟΔΥ: 21.000 αντιγριπικά εμβόλια χορηγήθηκαν σε γιατρούς και νοσηλευτές σε όλη τη χώρα

  • Γιάννα Σουλάκη
ΕΟΔΥ
21.000 αντιγριπικά εμβόλια διένειμε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στα νοσοκομεία και κέντρα Υγείας της χώρας, για την υγειονομική θωράκιση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Η διανομή των αντιγριπικών εμβολίων και ο εμβολιασμός του προσωπικού υπηρεσιών υγείας, υπό τον συντονισμό του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας – ΕΟΔΥ, έγινε από τις 19 Νοεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 3 Νοεμβρίου – νωρίτερα από όλες τις προηγούμενες χρονιές, όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

«Ο αντιγριπικός εμβολιασμός στοχεύει στην άμεση προστασία των επαγγελματιών υγείας, αποτελεί το σημαντικότερο μέσο για την πρόληψη των λοιμωδών νοσημάτων και συστήνεται παγκοσμίως από τους φορείς δημόσιας υγείας προκειμένου να επιτευχθεί και η προστασία ευάλωτων ασθενών μέσα σε χώρους υπηρεσιών υγείας, τονίζει ο ΕΟΔΥ σε ανακοίνωσή του.

Η διανομή 21.000 αντιγριπικών εμβολίων ξεκίνησε στις 19 Νοεμβρίου. Να σημειωθεί ότι τα αντιγριπικά εμβόλια ήταν δωρεά των εταιρειών Βιανέξ, GlaxoSmithKline και Mylan προς τον ΕΟΔΥ.

Στην όλη διαδικασία συνεργάστηκαν άριστα οι δωρήτριες εταιρείες, το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, οι Υγειονομικές Περιφέρειες και οι διοικήσεις των νοσοκομείων και κέντρων υγείας, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας