Ένταση και μικροεπεισόδια στο Δρομοκαίτειο! VIDEO

  • Iatropedia
Ένταση καταγράφηκε το πρωί στο ψυχιατρικό ίδρυμα Δρομοκαίτειο όταν εργαζόμενοι έχτισαν συμβολικά την είσοδο του κτιρίου για να διαμαρτυρηθούν για τις ελλείψεις κονδυλίων και προσωπικού που έχουν οδηγήσει το νοσοκομείο να μη διαθέτει ούτε τα απαραίτητα πια για τους νοσηλευόμενους. Επενέβη η αστυνομία με αποτέλεσμα να γίνουν τρεις προσαγωγές μεταξύ αυτών και του προέδρου των εργαζομένων.

Χωρίς φαγητό αλλά και απλό υγειονομικό υλικό κινδυνεύουν να μείνουν οι ψυχικά πάσχοντες στο Δρομοκαίτειο καθώς το ψυχιατρικό ίδρυμα δε διαθέτει πια ούτε τα βασικά κονδύλια για να εξυπηρετήσει τους ασθενείς. Η κατάσταση επιδεινώνεται με την έλλειψη προσωπικού τη στιγμή μάλιστα που οι νοσηλευόμενοι ξεπερνούν τον επιτρεπόμενο αριθμό.

Οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαίτειο θέλησαν το πρωί να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση και έχτισαν συμβολικά την είσοδο του νοσοκομείου.

Επενέβη ωστόσο η αστυνομία με αποτέλεσμα να γίνουν τρεις προσαγωγές.

Να σημειωθεί ότι ενώ ο προυπολογισμός του νοσοκομείου είναι 3,5 εκατ. μέχρι στιγμής έχει καταβληθεί μόνο ένα εκατ. από το υπουργείο Υγείας ενώ ΕΟΠΥΥ και Ταμεία δεν έχουν καταβάλει τις οφειλές τους.

Οι προσαχθέντες αφέθησαν ελεύθεροι, λίγη ώρα μετά, αφού τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για… παράνομες οικοδομικές εργασίες

δείτε το βίντεο