Ένωση Παθολόγων: Ζητά απόσυρση των προτάσεων Αγαπηδάκη για τον προσωπικό γιατρό

  • Iatropedia newsroom
Ένωση Παθολόγων
Για «πυροτέχνημα» σχετικά με το θεσμό του Προσωπικού Γιατρού κάνει λόγο η Ένωση Παθολόγων

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Παθολόγων Ελλάδας κάνει λόγο για «πυροτέχνημα» στην διαβούλευση για τον Προσωπικό Ιατρό.

Και αναρωτιέται: «Ποιοι επιχειρούν να τοποθετήσουν Ιατρούς με μηδενική κλινική εμπειρία ως προσωπικούς στην θέση αγροτικών Ιατρών, ενώ οι Παθολόγοι έχουνε πέντε χρόνια κλινική άσκηση στην Παθολογία, όπως και οι Παιδίατροι στην Παιδιατρική και οι Γενικοί Ιατροί πλέον ένα χρόνο στην Παθολογία και τρεις μήνες στην Παιδιατρική και συνολικά πέντε χρόνια με τα υπόλοιπα γνωστικά τους αντικείμενα».

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Με την κατάληψη αυτών των θέσεων από ανειδίκευτους Ιατρούς θα προκύψουν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία των ασθενών, η οποία κατά τη γνώμη μας θα βρίσκεται σε συνεχή απειλή».

Και επισημαίνουν πως αυτά γίνονται: «Μετά μία περίοδο αδράνειας και εν αναμονή νέων συζητήσεων ημών και άλλων φορέων με το Υπουργείο Υγείας».

Επίσης η αναφορά στην εφάπαξ χορήγηση 40 – 50.000 € για την επιλογή της ειδικότητας του Παθολόγου θεωρούν πως είναι ένα κακής έμπνευσης κίνητρο.

Προτείνουν δε «να βρεθεί λύση για την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με ανθρώπινες συνθήκες για γιατρούς και ασθενείς και αντί υποσχέσεων για ποσά, που δεν πρόκειται ποτέ να δώσει για τον επαναπατρισμό Ιατρών, ας φροντίσει για τις σωστές αμοιβές σε όλες τις βαθμίδες υγείας».

Τέλος, η Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων δηλώνει για άλλη μία φορά παρούσα σε οποιοδήποτε συζήτηση με το Υπουργείο για την λύση όλων αυτών των προβλημάτων, απαιτεί όμως την απόσυρση όλων αυτών των προτάσεων οι οποίες εκ των προτέρων δυναμιτίζουν το κλίμα