Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου: Προβληματική η εξυπηρέτηση των 52 ασθενών

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Οι γιατροί του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» στα Ιωάννινα λειτουργεί με 4 γιατρούς (εκ των οποίων ο ένας επικουρικός) οι οποίοι καλύπτουν τις τρεις βάρδιες, στην κλινική, τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, τη Μονάδα Περιτοναϊκής Κάθαρσης και τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία.

Οι γιατροί της Ηπείρου επισημαίνουν  ότι το πρόγραμμα εφημεριών είναι ανέφικτο με το υπάρχον δυναμικό και αν δεν υπάρξει ενίσχυση, κανείς δεν θα μπορεί να εγγυηθεί τις απρόσκοπες αιμοκαθάρσεις των νεφροπαθών!

Η διοίκηση του νοσοκομείου από την πλευρά της παραδέχεται ότι η κατάσταση είναι δύσκολη για το τμήμα που εξυπηρετεί 52 αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς. «Έχει εγκριθεί μια θέση μόνιμου γιατρού και ελπίζουμε η διαδικασία να ολοκληρωθεί τάχιστα. Παράλληλα, αναζητούμε επικουρικούς για την ενίσχυση του τμήματος», ανέφερε στο onmed ο διιοικητής Ευάγγελος Καρβούνης, επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικό πρόβλημα η έλλειψη ειδικευόμενων γιατρών.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και με τις υπόλοιπες  μονάδες τεχνητού νεφρού στην Ήπειρο

Σύμφωνα με την Ένωση των γιατρών, στο νοσοκομείο Λευκάδας, με το νέο έτος θα μείνει μόνο μια γιατρός για το τμήμα, αφού στο τέλος αυτού του μήνα λήγει η σύμβαση του επικουρικού νεφρολόγου… «Η Μονάδα έχει εξαντλήσει τον ανώτερο αριθμό ασθενών που μπορεί να εξυπηρετήσει με βάση των αριθμό των κρεβατιών, και οι ασθενείς παραπέμπονται στο Αγρίνιο για να κάνουν αιμοκάθαρση», αναφέρουν οι γιατροί.

Στο νοσοκομείο Πρέβεζας υπηρετούν ένας μόνιμος και ένας επικουρικός ιατρός, που αδυνατούν να καλύψουν πλήρως τις 3 βάρδιες. Στην Άρτα, προστέθηκε και τρίτη βάρδια για Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή ώστε εξυπηρετηθούν συνολικά 70 αιμοκαθερόμενοι. Ωστόσο, «ο διευθυντής διορίστηκε αλλού και αναμένεται να αποχωρήσει, ένας επικουρικός αποχωρεί στο τέλος του χρόνου, και η μονάδα άμεσα ο κίνδυνος να παραμείνει το νοσοκομείο με ένα μόνο νεφρολόγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν