Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ: Δικαίωμα ξανά για συνταγογράφηση στους γιατρούς που τιμωρήθηκαν!

  • Iatropedia
Και πάλι μπορούν να συνταγογραφούν οι γιατροί που πρόσφατα τιμωρήθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ για υπερσυνταγογράφηση και μάλιστα αφαιρέθηκε το όνομά τους από το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Για απόφαση κόλαφο της ελληνικής δικαιοσύνης κατά του ΕΟΠΥΥ κάνει λόγο η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ).

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ανατροπή στα δεδομένα που θέτει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ περί ελέγχων, φαίνεται ότι φέρνει απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης σύμφωνα με την οποία γιατροί που τιμωρήθηκαν από τον οργανισμό για υπερσυνταγογράφηση και διεγράφησαν από το σύστημα, μπορούν και πάλι να γράφουν φάρμακα στους ασθενείς τους.

Όπως σημειώνει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ: «Κατέρρευσε η επικοινωνιακή «φούσκα» του ΕΟΠΥΥ καθώς η ελληνική δικαιοσύνη μετά από αίτηση αναστολής των γιατρών που τιμωρήθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ χωρίς στοιχεία με την κατηγορία της υπερσυνταγογράφησης, αποφάσισε να τους δώσει και πάλι το δικαίωμα να συνταγογραφούν, εκτιμώντας ότι δεν υπήρχαν επιβαρυντικά στοιχεία».

Κατά την Ένωση τα ελληνικά δικαστήρια εξέδωσαν την πρώτη απόφαση αναστολής της «αυθαίρετης και παράνομης απόφασης του ΕΟΠΥΥ περί αφαίρεσης του δικαιώματος συνταγογράφησης σε ιατρούς που είχαν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ».

Η απόφαση αυτή φαίνεται ότι ανοίγει το δρόμο να λύνονται τελικά οι υποθέσεις αυτές στην ελληνική δικαιοσύνη δεδομένου ότι το επιχείρημα της αναστολής ήταν πως δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία εναντίον των γιατρών.

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ αναφέρει μάλιστα ότι επρόκειτο για προχειρότητα από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ καθώς δεν είχε γνωστοποιήσει καν στους γιατρούς για ποιο λόγο τους παραπέμπει ενώ επισημαίνει ότι «ουδεμία παράβαση διαπιστώνεται, αφού η υπόθεση παραπέμπεται για έλεγχο στην ΥΠΕΔΥΦΚΑ, όπως η ίδια η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει δηλώσει!»

Σημειώνει δε, ότι όλες οι αποφάσεις με τις οποίες καταργείται η πιστοποίηση των γιατρών «έχουν τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου».

διευκρινίσεις ΕΟΠΥΥ

Σε ανακοίνωση του ο ΕΟΠΥΥ διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τα πορίσματα και με το θεσμικό πλαίσιο του ν.4047/2012, ο Οργανισμός κάλεσε τους ιατρούς να υποβάλλουν τις εξηγήσεις τους.

Σε σύνολο 87 ιατρών, οι 59 δεν έδωσαν επαρκείς απαντήσεις και ο Οργανισμός αποφάσισε την τετράμηνη διακοπή της συνεργασίας τους, καθώς οι εν λόγω ιατροί είχαν υπερβεί το μέσο όρο της ειδικότητάς τους από 216% έως 2.898%!

Καταλήγοντας ο Οργανισμός δηλώνει ότι ''ο οργανισμός δεν έχει καμία εκδικητική διάθεση έναντι του ιατρικού κόσμου της χώρας. Το αντίθετο. Ωστόσο, οφείλει να θέσει σαφή όρια στη συνεργασία του με τους ιατρούς, να προστατεύσει την υγεία των πολιτών και τις εισφορές των ασφαλισμένων και των φορολογουμένων και να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Οργανισμού''.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα…κάγκελα το Μαξίμου για τον ΕΟΠΥΥ! Ο εκνευρισμός Σαμαρά και οι εντολές για πρόσωπα, σπατάλες, χρέη

Πρόεδρος γιατρών κατά Άδωνι: Διορίζεις κομματικούς διοικητές και εμείς δεν έχουμε ούτε ράμματα!

Έρχεται το 2ο κύμα κινητικότητας-εξπρές σε νοσοκομεία Αττικής και Περιφέρειας!

Έρχεται πολυνομοσχέδιο για τα φάρμακα! Στο…πόδι οι εταιρείες κατά Άδωνι!