Ένωση Εργαζομένων Βενιζελείου Νοσοκομείου: Η διοίκηση να σέβεται και τα δύο ιδρύματα που ελέγχει

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η Ένωση Εργαζομένων Βενιζελείου Νοσοκομείου "σε οργισμένο τόνο καταδικάζει για μια ακόμη φορά τις προθέσεις, τις ενέργειες και τις δηλώσεις της διοίκησης του νοσοκομείου, η οποία αγνοεί επιδεικτικά τον ιστορικό, διαχρονικό και ουσιαστικό ρόλο του Βενιζελείου στην παροχή υπηρεσιών Υγείας στους πολίτες της Κρήτης και όχι μόνο".

Σε όλους τους τόνους λοιπόν υπενθυμίζουν στη διοίκηση τα εξής:

Είναι διοίκηση και των δύο Νοσοκομείων και οφείλει, αν μη τι άλλο, να σέβεται έστω και προσχηματικά, και τους δύο φορείς. Έχει αποδειχθεί πλέον ότι αδυνατεί να υπερασπιστεί ταυτόχρονα τα συμφέροντα και τα προβλήματα και των δυο μεγάλων οργανισμών, λειτουργώντας πολλές φορές μονομερώς υπέρ του μεγαλύτερου Νοσοκομείου.

Η διοίκηση του νοσοκομείου σε συνεργασία με την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης υπερασπίζεται με σθένος τη μνημονιακή πολιτική της Κυβέρνησης, με γνώμονα την ευαρέσκεια του Υπουργείου για την επίτευξη των προαπαιτούμενων στόχων, και όχι την επίλυση των ουσιαστικών προβλημάτων του Νοσοκομείου.

ΚΕΣΥΠΕ

Η απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ για διοικητική αποσύνδεση των δύο Νοσοκομείων παραμένει ακόμη στα χαρτιά και δυστυχώς πλέον καταλαβαίνουμε τους λόγους. Παρά τις όποιες ψευδείς διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο και την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης ότι το θέμα θα έχει επιλυθεί μέχρι το τέλος του 2017 , η Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια υπέρ αυτού, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά για τις προθέσεις της.
H επέκταση του Νοσοκομείου, η οποία θα λύσει εν μέρει το χωροταξικό πρόβλημα, εφόσον γίνει ορθολογικός προγραμματισμός, καθυστερεί λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών με κίνδυνο την απένταξη του έργου από το ΕΣΠΑ. Η Διοίκηση δυστυχώς δεν έχει πείσει για την αποφασιστικότητα των διεκδικήσεων της και αν χαθεί και η τελευταία αναπτυξιακή προοπτική του Νοσοκομείου θα έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην καταδίκη του Βενιζελείου.

Χρωστούμενα

Το νοσοκομείο χρωστάει στους υπαλλήλους του 300.000 ευρώ δεδουλευμένα παρελθόντων ετών και η Διοίκηση κρύβεται πίσω από τις Κυβερνητικές εξαγγελίες. Καμία πίεση, καμία ενέργεια ,καμία δέσμευση για το πότε και αν το προσωπικό θα πάρει τα χρήματα του.

Η στάση της Διοίκησης απέναντι στο προσωπικό του νοσοκομείου εγείρει ηθικά ζητήματα, με την προκλητικότητα και την απαξιωτική της συμπεριφορά, καθώς δεν έχει απαντήσει σε κανένα από τα αιτήματα μας, τα οποία έχουν κατατεθεί επισήμως και αιτούμενα γραπτών απαντήσεων. Αντίθετα επιδεικνύει τάχιστα αντανακλαστικά, απαντώντας σε ανώνυμα δημοσιεύματα που αναδεικνύουν τα προβλήματα και την αναποτελεσματικότητα της Διοίκησης του Νοσοκομείου. Το έχουμε καταλάβει ότι τους νοιάζει μόνο το ‘’ φαίνεσθαι ‘’ αλλά λίγο διακριτικότητα δεν βλάπτει.

Παράνομη στάση

Η παράνομη στάση της να παρατείνει σιωπηρά τα χρονοδιαγράμματα της απεργοσπαστικής τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση αποδεικνύει με τον χειρότερο τρόπο ότι υπερασπίζετε τα συμφέροντα της Κυβέρνησης, παρανομώντας εις βάρος του προσωπικού.

Ο νόμος ορίζει την 23 Οκτωβρίου 2017 ως καταληκτική ημερομηνία της διαδικασίας και στο Βενιζέλειο ακόμη πηγαινοέρχονται φάκελοι αξιολόγησης. Με το να παρανομεί στο θέμα της αξιολόγησης κατάφερε να προκαλέσει δυσπιστία για τη νομιμότητα και των υπόλοιπων διαδικασιών και ενεργειών της.

Το Βενιζέλειο είναι το πιο ιστορικό Νοσοκομείο της Κρήτης , με παρελθόν, παρόν και μέλλον και δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περαστική Διοίκηση να παίξει παιχνίδια εις βάρος του Νοσοκομείου, συρρικνώνοντας το έργο ή ανακόπτοντας την πορεία και την εξέλιξη του.
Δ.Σ