ΕΝΙΘ: Στο πλευρό των πλημμυροπαθών οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης

  • Ρούλα Τσουλέα
ΕΝΙΘ
Η ΕΝΙΘ συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης και θα στείλει οικονομική βοήθεια μέσω των γιατρών της Καρδίτσας.

Σειρά δράσεων για να βοηθήσουν τους κατοίκους της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel πραγματοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοίνωσε το ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), αποφασίστηκαν τα εξής:

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης

Οι άνθρωποι στον θεσσαλικό κάμπο χρειάζονται:

  • Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακους
  • Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα), χυμούς
  • Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες, κ.ά), φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα, κρουασάν, μπάρες δημητριακών, παστέλια, γάλα σε σκόνη
  • Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας)
  • Φακούς

Η συλλογή των ειδών αυτών θα γίνεται από σήμερα 12 Σεπτεμβρίου έως και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023, στα γραφεία της ΕΝΙΘ. Η διεύθυνση είναι Προξένου Κορομηλά 51, 4ος όροφος. Η συλλογή θα γίνεται 15:00 έως 19:00 μ.μ.

Αποστολή οικονομικής βοήθειας

Θα σταλεί στις πληγείσες περιοχές για την κάλυψη άμεσων αναγκών. Η ενίσχυση θα δοθεί με ευθύνη της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Καρδίτσας στους νομούς που επλήγησαν.

«Συγκλονισμένοι παρακολουθούμε τις εικόνες και γινόμαστε μάρτυρες μίας ακόμα τραγωδίας. Η Θεσσαλία παραμένει βυθισμένη για μέρες στην λάσπη, δεκάδες συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες παραμένουν εγκλωβισμένοι σε χωριά πλημμυρισμένα και απροσπέλαστα. Μια εικόνα που δεν οφείλεται στη σφοδρότητα ενός ακόμα καιρικού φαινομένου, για τα οποία πρέπει να είναι προετοιμασμένο το κράτος, αλλά στη παντελή απουσία του κρατικού μηχανισμού, όταν πρόκειται για την προστασία της υγείας και της ζωής μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΝΙΘ.

Η ΕΝΙΘ ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την αντιμετώπιση των κινδύνων που ελλοχεύουν για τη δημόσια υγεία και την κάλυψη των αναγκών επείγουσας περίθαλψης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: iStock