Ενημερωτική εκδήλωση για την παχυσαρκία το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη

  • Ρούλα Τσουλέα
παχυσαρκία
Στη διάρκειά της ειδικοί επιστήμονες θα απαντήσουν σε ερωτήματα του κοινού για τη νόσο και το αδυνάτισμα

Ενημερωτική εκδήλωση αφιερωμένη στην παχυσαρκία, στην οποία ομάδα επιστημόνων θα απαντήσει σε βασικά ερωτήματα για τη νόσο, διοργανώνουν το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 ο Πανελλήνιος Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία «Ιμερόεσσα» και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos Θεσσαλονίκης, από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Οι ειδικοί που θα λύσουν τις απορίες του κοινού σε σχέση με την παχυσαρκία και την απώλεια βάρους είναι οι:

  • Εβίτα Καριπίδου, ενδοκρινολόγος-διαβητολόγος
  • Αλέξανδρος Μουρουγλάκης, ειδικός παθολόγος
  • Ηλίας Σδράλης, γενικός χειρουργός, Χειρουργική Παχυσαρκίας
  • Βασίλης Τσιρώνης, διαιτολόγος-διατροφολόγος

Οι ειδικοί θα απαντήσουν, μεταξύ άλλων, σε ερωτήματα, όπως πώς καθορίζουν οι ορμόνες την όρεξη και τη διατροφική συμπεριφορά μας; Μπορεί να σπάσει ο φαύλος κύκλος της αυξομείωσης του βάρους; Ποιες τροφές είναι καλύτερες για καθένα ξεχωριστά; Και τι είναι η νοσογόνος παχυσαρκία;

Η εκδήλωση τιτλοφορείται «Everybody for every body γιατί τα άτομα που ζουν με την παχυσαρκία μπορούν και πρέπει να υποστηρίζονται από επαγγελματίες Υγείας χωρίς διακρίσεις, προκαταλήψεις και με βάση την επιστημονική γνώση», δήλωσε η κυρία Κική Τσιρανίδου, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου «Ιμερόεσσα» με έδρα την Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Συντονιστές της εκδήλωσης είναι οι κκ. Νίκος Ζεϊμπέκης, αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας & Εθελοντισμού και η κυρία Ιωάννα Δανδέλια, διευθύντρια Εκδόσεων Πανεπιστημίου Μακεδονίας.