Ενημερωτική εκδήλωση από τον Σύλλογο Ατόμων με Διαβήτη Πειραιά & Νήσων

  • Ρούλα Τσουλέα
Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη
Ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση για τον διαβήτη τύπου 1 και τα νεότερα για την αντιμετώπισή του.

Ενημερωτική εκδήλωση για τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 διοργάνωσε ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων.

Στη διάρκειά της αναλύθηκε η αξία της αυτοφροντίδας από τους ασθενείς και τα νεότερα δεδομένα γι’ αυτήν. Παρουσιάστηκαν επίσης νέα δεδομένα για την ινσουλινοθεραπεία, το τεχνητό πάγκρεας και την σημασία της καλής επικοινωνίας γιατρού-ασθενούς.

Την εκδήλωση συντόνισε η Δρ. Στέλλα Ηρακλειανού, παθολόγος-διαβητολόγος, διευθύντρια ΕΣΥ, Γ’ Παθολογικό Τμήμα-Διαβητολογικό Κέντρο Γ.Ν. Τζάνειο Πειραιά. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές ήσαν οι:

  • Δρ. Ανδρέας Μελιδώνης: παθολόγος-διαβητολόγος, συντονιστής διευθυντής της Α’  Παθολογικής Κλινικής-Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν ΤΖΑΝΕΙΟ Πειραιά
  • Δρ. Αλέξανδρος Καμαράτος, παθολόγος-διαβητολόγος, διευθυντής ΕΣΥ, Α’ Παθολογικό Τμήμα-Διαβητολογικό Κέντρο Γ.Ν ΤΖΑΝΕΙΟ Πειραιά
  • Δρ. Παναγιώτης Τσαπόγας, παθολόγος-διαβητολόγος, αναπληρωτής διευθυντής Γ’ Παθολογικής Κλινικής, Κέντρο Μεταβολισμού και Διαβήτη, Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center
  • Δρ. Αθανασία Παπαζαφειροπούλου, παθολόγος-διαβητολόγος, επιμελήτρια Β’, Α’ Παθολογική Κλινική-Διαβητολογικό Κέντρο Γ.Ν ΤΖΑΝΕΙΟ Πειραιά.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, μέλη και φίλοι του Συλλόγου, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης.

Tον δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη εκπροσώπησε ο κύριος Αλέξανδρος Καμαράτος, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος ΚΕΠ και Ληξιαρχείου Πειραιά, ο οποίος εξήρε το έργο του Συλλόγου και δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του δημάρχου στις δράσεις και το έργο του. Επιπλέον, προς τιμήν του Συλλόγου, στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νικόλαος Πλατανησιώτης.

«Είναι μεγάλη μας χαρά που για ακόμη μία φορά, με αφορμή το κοινό μας σημείο, το διαβήτη μας, είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε, να ενημερωθούμε και να ανταλλάξουμε τις σκέψεις μας και τις εμπειρίες μας γύρω από αυτόν», δήλωσε η κυρία Γκόλφω Γεμιστού, πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εκλεκτούς επιστήμονες που πλαισίωσαν την εκδήλωσή μας, όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίησή της καθώς και τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, που με τη δυναμική παρουσία τους έκαναν την εκδήλωση μοναδική και ξεχωριστή».

Η ενημερωτική εκδήλωση για τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 με τίτλο «Ο Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου Ι: Νεότερες εξελίξεις – Σύγχρονες τεχνολογίες», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019.