Ενημέρωση με νόημα στον ΙΣΑ παρουσία εκπροσώπων κι από άλλους ιατρικούς συλλόγους

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σε ενημέρωση του τομεάρχη Υγείας της Ένωσης Κεντρώων για το "αναχρονιστικό και αντιδημοκρατικό Σχέδιο Νόμου για την ιατρική νομοθεσία" προχώρησαν στον ΙΣΑ οι πρόεδροι του ΙΣΑ και του ΙΣΠ, Γιώργος Πατούλης και Νίκος Πλατανησιώτης παρουσία της αντιπροέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Μ. Χατζηδημητρίου καθώς και τα μέλη του Δ.Σ του ΙΣΑ, Φ. Πατσουράκος (ταμίας) , Α. Βασιλείου (γ. γραμματέας) και Ι. Γαλανόπουλος.

Η συνάντηση με τον τομεάρχη Υγείας της Ένωσης  Κεντρώων, Ι. Σαρίδη έγινε προκειμένου να το Σχέδιο Νόμου για την ιατρική νομοθεσία που  έδωσε σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Υγείας. Οι εκπρόσωποι των Ιατρικών Συλλόγων τόνισαν την ανάγκη να παραμείνει ηχηρή η φωνή του ιατρικού σώματος και παρέδωσαν στον τομεάρχη Υγείας της Ένωσης Κεντρώων, τις προτάσεις των ιατρικών συλλόγων για τον πραγματικό εκσυγχρονισμό της ιατρικής νομοθεσίας  μέσα σ ένα πλαίσιο δημοκρατικό.

Από την πλευρά του ο κος Ι. Σαρίδης δήλωσε ότι κατανοεί πλήρως τις ενστάσεις των Ιατρικών Συλλόγων, για το Σχέδιο Νόμου που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση και επεσήμανε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα η Ένωση Κεντρώων θα πάρει θέση για το θέμα.