Ενοικιάζονται φθηνοί… τραυματιοφορείς! Απάτη με προσωπικό καταγγέλλουν εργαζόμενοι

  • Iatropedia
Ένα καλοστημένο κόλπο με το οποίο εταιρείες επιχειρούν να βγάλουν χρήματα από το δημόσιο σύστημα Υγείας νοικιάζοντας φθηνούς εργαζόμενους αλλά και δίνοντας ως δόλωμα υγειονομικό υλικό καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με επιστολή της στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Οι εργαζόμενοι (ΠΟΕΔΗΝ) στην επιστολή τους αναφέρουν ότι εταιρείες έχουν στήσει μιας πρώτης τάξεως απάτη σε βάρος των δημοσίων νοσοκομείων εκμεταλλευόμενες έναν νόμο που τους δίνει το δικαίωμα ουσιαστικά να παρέχουν τραυματιοφορείς με εξαιρετικά χαμηλές αμοιβές αλλά και υγειονομικό υλικό το οποίο αποτελεί το δόλωμα.

Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει προς τον υπουργό Υγείας: «Εταιρείες που δραστηριοποιούνται αφενός στη προμήθεια υλικών στα Νοσοκομεία και αφετέρου στην ενοικίαση προσωπικού, εκμεταλλευόμενες τις μεγάλες ελλείψεις και τη δυνατότητα που τους παρέχει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, προσπαθούν με έντεχνο τρόπο να ανοίξουν την «πόρτα» των Νοσοκομείων για χρυσές δουλειές.

Στην αρχή προσφέρουν ως «δόλωμα» Υγειονομικό και Μηχανογραφικό υλικό καθώς και εθελοντικό προσωπικό.

Στη συνέχεια είναι βέβαιο ότι θα απαιτήσουν μεροληπτική αντιμετώπιση σε διαγωνισμούς ή αναθέσεις προμήθειας υλικών και ταυτόχρονα την ενοικίαση φτηνού, ακατάλληλου, ανειδίκευτου προσωπικού με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών».

Οι εργαζόμενοι ζητούν από τον υπουργό Υγείας να κλείσει την πόρτα των Νοσοκομείων σε «αεριτζήδες που στήνουν κερδοσκοπικές εταιρείες και με πλάγιο τρόπο προσπαθούν να εισχωρήσουν για να απομυζούν τους λιγοστούς πόρους που διαθέτουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποινές φαρμάκι για γιατρούς, φαρμακοποιούς, φυσικοθεραπευτές! Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο

Μαχαίρι σε διαγνωστικά, νοσηλείες, φυσικοθεραπείες! Τα νέα όρια στο πολυνομοσχέδιο

Πρόσωπο μυστήριο κλέβει τον ΕΟΠΥΥ! Υπόθεση εξαπάτησης με φάρμακα από άγνωστο άνδρα

Έρχεται το πολυνομοσχέδιο με το μεγάλο «τσεκούρι» στον ΕΟΠΥΥ! Τι χάνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν