ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Θέλουν να μας κάνουν πληβείους…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
"Επί εδάφους εγχώριου οικονομικού πλεονάσματος πάνω από 5 δις, η συνταγή πληβειοποίησης και εξόντωσης του ελευθεροεπαγγελματία ιατρού εκτυλίσσεται αμείλικτα". Τάδε έφη η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ το προεδρείο της οποίας σχολιάζει τις νέες συμβάσεις με τον Οργανισμό.

Διαβάστε παρακάτω την σχετική ανακοίνωση:

Το σχέδιο των νέων συμβάσεων που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στην παρουσία του στο τελευταίο ΔΣ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου προβλέπει αύξηση κατά 60%-100% των επισκέψεων ( για τον ειδικό ή οικογενειακό ιατρό, αντίστοιχα ) και μείωση κατά 25% των αμοιβών, σε ένα διεθνές περιβάλλον αμοιβών εργασίας ιατρικού δυναμικού με μισθούς που κυμαίνονται από 5.000 – 15.000 Ευρω μηνιαίως.

Με αυτόν τον τρόπο παρέχονται ισχυρά κίνητρα ενίσχυσης της ήδη υπάρχουσας μαζικής ιατρικής μετανάστευσης.

Το λειτουργικό ανελαστικό κόστος των ιατρείων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και οι υπέρογκες ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές δεν απασχολούν τους φιλόδοξους σχεδιαστές της νέας ΠΦΥ. Η εξίσωση ενός δημοσιοϋπαλληλικού πλαισίου χωρίς κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα, παράγει ένα εξάμβλωμα υποβάθμισης
των υπηρεσιών ΠΦΥ, στο οποίο είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι και θα αντιταχθούμε σθεναρά. Παρότι δεν κληθήκαμε ούτε συμμετείχαμε σε καμία διαπραγμάτευση για τις επικείμενες συμβάσεις, οι θέσεις και οι κόκκινες γραμμές της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ είναι γνωστές και δεν έχουν αλλάξει (http://eni-eopyy.gr/?p=2844 ).

Κάλεσμα

Καλούμε τον ΠΙΣ και τους Ιατρικούς Συλλόγουςνα αντισταθούν στην υποβάθμιση και απαξίωση του ιατρικού έργου και να αρνηθούν την υπογραφή
συλλογικής σύμβασης με αυτούς τους απαράδεκτους όρους. Περιμένουμε να στηρίξουν με σθένος τους Έλληνες ιατρούς.

Καλούμε τους συμβεβλημένους ιατρούς να συμμετάσχουν ενεργά στις επερχόμενες
εκλογές των Ιατρικών Συλλόγων ώστε να δυναμώσει η σφαίρα επιρροής των επαγγελματικών και συνδικαλιστικών τους αιτημάτων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου   Χρήστος Παπασιδέρης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν