ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Σε ασφυκτικό κλοιό οι γιατροί – Στάση πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σε απόγνωση βρίσκονται οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί που ενώ περιμένουν ακόμα να πληρωθούν για τις επισκέψεις Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2016, έχουν να αντιμετωπίσουν και τον εφιάλτη του ΕΦΚΑ. Κατά τα άλλα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας καταθέτει μέσα σε αυτήν την εβδομάδα το νομοσχέδιο για τη νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα για το οποίο έχει ενημερώσει ξανά και ξανά με κάθε ευκαιρία...

Δείτε τι αναφέρουν από την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ:

Και ο Γολγοθάς των ιατρών συνεχίζεται…

Ενώ οι συμβεβλημένοι ιατροί παρέχουν κάθε μήνα ανελλιπώς τις υπηρεσίες τους προς τους ασφαλισμένους πολίτες, η στάση πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους ιατρούς παραμένει παροιμιώδης ειδικά στις μεγάλες αστικές περιοχές, οδηγώντας τους σε πλήρη αδυναμία εκπληρώσεως τόσο των οικογενειακών / επαγγελματικών τους υποχρεώσεων, όσο και των πλασματικά διογκωμένων ασφαλιστικών οφειλών προς ΕΦΚΑ.

Οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ που είναι σε εκκρεμότητα είναι:

*      Επισκέψεις και πράξεις του ληξιπρόθεσμου Οκτωβρίου 2016 (Αθήνα, Θεσσαλονίκη)

*      Επισκέψεις και πράξεις του ληξιπρόθεσμου Νοεμβρίου 2016

*      10% των ληξιπρόθεσμων επισκέψεων των ετών 2012 – 2015 (Αθήνα, Θεσσαλονίκη)

*      Ληξιπρόθεσμες οφειλές ΟΠΑΔ και πρώην ταμείων. Εκφράζεται η έντονη αγωνία για το εάν θα αποδοθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που εκκρεμούν από το 2010-2011, εντός της νόμιμης προθεσμίας ( Ιούνιος 2017 ).

Καθημερινά καταγγέλλονται συμβάσεις ΕΟΠΥΥ από ιατρούς που βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία διαχείρισης του ασφυκτικού κλοιού χρεοκοπίας του ατομικούτους ιατρείου / εργαστηρίου, ιδιαίτερα στην επαρχία όπου υπάρχει έλλειψη πολλών ειδικοτήτων.

Απαιτούμε λοιπόν να πληρωθούμε με βάση τα νόμιμα και ανακοινωθέντα από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά ουδέποτε εφαρμοζόμενα χρονοδιαγράμματα. Σε αντίθετη περίπτωση επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω ενέργειες ο οποίες θα δυσαρεστήσουν το υπάρχον αφερέγγυο πολιτικό σύστημα

Ο στραγγαλισμός του ιδιωτικού τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αντιβαίνει κάθε επιστημονική αρχή διαχείρισης πολιτικών δημόσιας υγείας και δημιουργεί αποδόμηση των πολύτιμων πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου   Χρήστος Παπασιδέρης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ