ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ για διακοπή συμβάσεων: Μνημείο άσκησης παράνομης και καταχρηστικής εξουσίας με σκοπό τον ωμό εκβιασμό

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τα είπαν όλα σε μια φράση οι ιδιώτες γιατροί που διατηρούν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ ώστε να τους επισκέπτονται στα ιατρεία τους οι ασφαλισμένοι. Με την τελευταία, αιφνιδιαστική απόφαση του Οργανισμού, οι συμβάσεις τους λήγουν στις 15 Ιουλίου...

Όπως αναφέρουν σε έντονο ύφος από την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, «με αιφνιδιαστική ανακοίνωση η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αναγγέλλει τη διακοπή των υφιστάμενων συμβάσεων με παθολόγους, γενικούς ιατρούς και παιδιάτρους από 15/07/18. Πρόκειται για μνημείο άσκησης παράνομης και καταχρηστικής εξουσίας, με σκοπό τον ωμό εκβιασμό των 2.000 αυτών ιατρών ώστε να συμμετάσχουν στη νέα προκήρυξη. Οι ιατροί αυτοί “απολύονται” με μία ανακοίνωση, έχοντας υπηρετήσει 6 χρόνια τους ασφαλισμένους, παρά τις μεγάλες αντιξοότητες στην πληρωμή των δεδουλευμένων τους από τον Οργανισμό».

Και συνεχίζουν αναφέροντας ότι με ένα «διακόπτη» καταργούνται 4,8 εκατ. δωρεάν επισκέψεις από την ΠΦΥ, χωρίς να υπάρχει επάρκεια στον αριθμό των οικογενειακών γιατρών ούτε στοιχειώδης ενημέρωση για τον  τρόπο “αντιστοίχισης” των ασθενών σε αυτούς…

Δείτε δε τι επισημαίνουν:

Οι παγίδες της νέας προκήρυξης έχουν αναλυθεί διεξοδικά στις Γενικές Συνελεύσεις της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ και η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων και των νέων ιατρών απέρριψε το σκεπτικό της νέας κατάπτυστης σύμβασης, η οποία παραπέμπει σε συνθήκες δουλοπαροικίας και ακραίας εκμετάλλευσης του ιδιωτικού ιατρικού έργου.   Τα ιατρεία των συμβεβλημένων Ο.Ι. θα τελούν υπό επίταξη για ένα χρόνο με οικονομικούς όρους τριτοκοσμικής χώρας, υπό το ζυγό διατακτικών παραγγελμάτων και μετά θα εξοστρακισθούν από το δημόσιο σύστημα ΠΦΥ σαν να είναι ενοχλητικά κουνούπια.

Εφιστάται η προσοχή των συμβεβλημένων παθολόγων, γενικών ιατρών και παιδιάτρων ότι δεν θα αποζημιωθούν τις προγραμματισμένες επισκέψεις από τις 16/7/2018 και επομένως θα πρέπει να προβούν σε ενημέρωση των ασφαλισμένων.

Διαβάστε εδώ την ενημέρωση για το θέμα από το iatropedia.

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι θεωρούμε πρωτοφανές και απαράδεκτο, το πείραμα του ΥΥΚΑ εις βάρος της υγείας των πολιτών, των χρόνιων ασθενών και των συνταξιούχων, με δυνητικούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία, για το οποίο θα απευθυνθούμε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Παραμένουμε στην υπηρεσία του πολίτη επιλέγοντας την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία στην άσκηση του ιατρικού έργου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου   Χρήστος Παπασιδέρης

Διαβάστε τι σχολιάζουν από τη ΝΔ ο τομεάρχης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας, Β. Οικονόμου και Ι. Φωτήλας:

«H Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στη χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθίσταται αδύνατο να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών.

Όχι μόνο οι ιατροί (παθολόγοι, γενικοί ιατροί και παιδίατροι: οι βασικές ειδικότητες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας) αρνούνται να δεχτούν τον εξευτελισμό τους εντασσόμενοι στο αδιέξοδο και κρατικοδίαιτο σύστημα των ΤΟΜΥ και της νέας προκήρυξης που τους προτείνεται από τον ΕΟΠΥΥ αλλά και ο υφιστάμενος αριθμός των οικογενειακών ιατρών δεν επαρκεί για την υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού.

Η υπολογιζόμενη σημερινή αναλογία οικογενειακών ιατρών προς το σύνολο των πολιτών είναι περίπου ένας (1) ανά ένδεκα χιλιάδες (11.000), και όχι ένας (1) ανά 2.250 εγγεγραμμένους ενήλικες, που προέβλεπε ο νόμος που ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον Αύγουστο του 2017. Η μαζική αντιστοίχιση, όμως, του πληθυσμού σε οικογενειακούς ιατρούς, με αυτή την απαράδεκτη αναλογία, είναι πρακτικά αδύνατη, επιστημονικά απαράδεκτη και υγειονομικά επικίνδυνη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν