ΕΝΕ: Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για δεύτερη φορά με αγωνίες και αιτήματα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (Ε.Ν.Ε), συνάντησαν εκ νέου τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, όπως ο ίδιος είχε ορίσει.

Εκφράζοντας την ανησυχία του ευθύς εξαρχής, για την συνοχή του κοινωνικού ιστού, έθεσε την υγεία στην κορυφή των πυλώνων ενός ευνομούμενου κράτους και έδωσε τα εύσημα στους νοσηλευτές για το σημαντικό έργο ζωής που επιτελούν.

Διαβάστε τι αναφέρουν από την ΕΝΕ:

Συγκεκριμένα, στην μιας ώρας συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για τις τεράστιες ελλείψεις των νοσηλευτών στις δομές που παρέχουν υγεία, αλλά και για την έκδοση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων κατόπιν της ενοποίησης της τριτοβάθμιας Πανεπιστημιακής Νοσηλευτικής εκπαίδευσης, της οποίας το σχέδιο αναλύθηκε διεξοδικά.

Εκφράστηκε από μέρους μας, η αγωνία για την αποδόμηση και περιθωριοποίηση του ρόλου των νοσηλευτών στην Π.Φ.Υ, μιας και στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας ο νοσηλευτής καθίσταται υφιστάμενο μέλος στην διεπιστημονική ομάδα της Π.Φ.Υ.

Με την πεποίθηση ότι εκφράσαμε τις θέσεις της νοσηλευτικής κοινότητας όσο το δυνατόν καλύτερα, η νέα επικοινωνία μας ορίστηκε προς το τέλος Αυγούστου.

Για το ΔΣ της ΕΝΕ

Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτρης Σκουτέλης                                                             Αριστείδης Δάγλας