ΕΝΕ: Καλεί σε εθελοντική προσφορά νοσηλευτών για την περίθαλψη των προσφύγων

  • Iatropedia
Έκκληση σε κάθε μέλος της για την συμβολή του στην υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων, απηύθυνε με σημερινή της ανακοίνωση η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ).

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση γνωστοποιείται η δημιουργία ενός μητρώου εθελοντών, που θα ενισχύσει το κοινωνικό πρόσωπο της Ένωσης και των μελών της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΝΕ:

«Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, στα πλαίσια συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, καλεί τα μέλη της όπως δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους, προκειμένου να συνεπικουρήσουν στο σημαντικό έργο της περίθαλψης των προσφύγων, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών για τη μεταναστευτική πολιτική.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη συνεργασία, η ΕΝΕ θα δημιουργήσει ένα μητρώο εθελοντών ανά Περιφερειακό Τμήμα, ενισχύοντας το κοινωνικό πρόσωπο του ρόλου των Νοσηλευτών, αρχίζοντας την εθελοντική μας δράση από έναν πληθυσμό που δοκιμάζεται ιδιαίτερα μέσα σε συνθήκες ξεριζωμού, απανθρωπιάς και θανάτου.

Στην κατεύθυνση αυτή, παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να αποστείλουν τα στοιχεία τους (Ονοματεπώνυμο, Α.Μ και Περ. Τμήμα ΕΝΕ, τηλέφωνο και e-mail) στο info@enne.gr, ώστε να καταχωρηθούν στο υπό σύσταση μητρώο εθελοντών.

Το μητρώο θα αποσταλεί στο Υπουργείο Υγείας με την πεποίθηση της ηθικής και έμπρακτης επιβράβευσης των συμμετεχόντων».

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ν.Ε.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Δημήτρης Σκουτέλης Αριστείδης Δάγλας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν