ΕΝΕ: Απόψεις και προβληματισμοί στη συνάντηση με τη κ. Νίκη Κεραμέως

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (Ε.Ν.Ε.), συναντήθηκαν με την τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ενημέρωσης των τομεαρχών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων των πολιτικών κομμάτων, επί θεμάτων νοσηλευτικής εκπαίδευσης.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της Ε.Ν.Ε., με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με το επικείμενο νομοσχέδιο για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Η ενημερωτική συνάντηση, έρχεται να συμπληρώσει την προηγηθείσα επίσκεψη εκπροσώπων του Διοικητικού  συμβουλίου της Ε.Ν.Ε., η οποία πραγματοποιήθηκε στις 22/01/2018, στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με τον συνεργάτη του Υπουργού κ. Ερρίκο Βεντούρα.

Η νοσηλευτική εκπάιδευση

Κατά τη διάρκεια του διαλόγου πραγματοποιήθηκε αναφορά στη διεθνώς αναγνωρισμένη ποιότητα νοσηλευτικής εκπαίδευσης, την οποία και παρέχουν τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τέθηκαν ερωτήματα σχετικά με το νέο τρόπο ακαδημαϊκής λειτουργίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, καθώς και ερωτήματα σχετιζόμενα με το πρόγραμμα σπουδών των φοιτητών.

Στην συνάντηση προσκλήθηκαν και συμμετείχαν ακαδημαϊκοί εκπρόσωποι από το χώρο της Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης, όπου αποτύπωσαν διεξοδικά τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους.

Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος χαιρετίζει τη σημερινή συνάντηση με την τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, κα Νίκη Κεραμέως και ευελπιστεί στη συνέχεια των ενημερωτικών συναντήσεων με τους τομεάρχες των υπολοίπων πολιτικών κομμάτων της χώρας, ώστε να υπάρξει σφαιρική διαβούλευση επί του επικείμενου νομοσχεδίου για την Ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν