Ενδοκρινολογική Εταιρεία: Διαδικτυακό σεμινάριο για το κοινό με θέμα την αντισύλληψη

  • Ρούλα Τσουλέα
σεμινάριο
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 το απόγευμα. Η παρακολούθησή του είναι δωρεάν για το κοινό, αλλά απαιτείται εγγραφή.

Ενημερωτικό διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) για το κοινό με θέμα την αντισύλληψη διοργανώνει την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 η Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία σε συνεργασία με τρεις ακόμα επιστημονικές εταιρείες.

Πρόκειται για την Ελληνική Εταιρεία Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης & Αναπαραγωγικής Υγείας, την Ελληνική Εταιρεία Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας και την Ελληνική Εταιρεία Παιδικής & Εφηβικής Ενδοκρινολογίας.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί από τις 17:00 το απόγευμα έως τις 20:00 το βράδυ. Ομιλητές θα είναι διακεκριμένοι ειδικοί οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα νεότερα δεδομένα:

  • Για τους τρόπους αντισύλληψης στην εφηβεία και στην ενήλικη ζωή
  • Τα οφέλη και τις δυνητικές παρενέργειές τους
  • Τις μη αντισυλληπτικές δράσεις των ορμονικών αντισυλληπτικών

Οι υπάρχουσες αντισυλληπτικές μέθοδοι είναι ποικίλες και διακρίνονται σε 2 κατηγορίες: στις ορμονικές και στις μη ορμονικές. Οι ορμονικές μέθοδοι δρουν αναστέλλοντας την ωοθυλακιορρηξία και διακρίνονται με την σειρά τους σε δύο υποκατηγορίες (στον συνδυασμό οιστρογόνου-προγεσταγόνων και στα σκέτα προγεσταγόνα). Κάθε μία χορηγείται σε διάφορες μορφές.

Οι μη ορμονικές μέθοδοι συμπεριλαμβάνουν το ενδομήτριο σπείραμα χαλκού, τη μηχανική προφύλαξη (π.χ. ανδρικό προφυλακτικό), τα σπερμοκτόνα κ.ά. Στο σεμινάριο θα παρουσιασθούν αυτές οι μέθοδοι, ο τρόπος δράσης, η αποτελεσματικότητα και οι αντενδείξεις τους.

Η παρακολούθηση του διαδικτυακού σεμιναρίου είναι δωρεάν για το κοινό. Θα υπάρχει επίσης δυνατότητα να θέσουν οι συμμετέχοντες ερωτήματα στους ομιλητές.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://www.endo.gr/events/webinar-antisyllipsi-19-ioynioy-2022/