Ενδοκυβερνητικός πόλεμος για το 25ευρω! Γιατί διαφοροποιείται το ΠΑΣΟΚ

  • Iatropedia
Τριβές στην δικομματική κυβέρνηση προκαλεί η αύξηση του εισιτηρίου σε 25 ευρώ για την εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία. Τι είπε ο πρώην υπουργός υγείας Δημήτρης Κρεμαστινός

Την έντονη διαφωνία τους στο επικείμενο χαράτσι της αύξησης του εισιτηρίου εξέφρασαν τόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημήτρης Κρεμαστινός όσο και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος κατά την διάρκεια συζήτησης για τις επικείμενες αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ που προχωρά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα παίρνοντας το λόγο ο κ Κρεμαστινός τάχθηκε εναντίον της επιβολής αυτού του χαρατσιού. Μάλιστα πρότεινε να βρεθούν από αλλού αυτά τα χρήματα, γιατί θα υπάρξει κόσμος που δεν έχει να τα δώσει και θα δημιουργηθεί κοινωνικό πρόβλημα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι αναφορές του κ Κουτσίκου ο οποίος εκφράζοντας τη θέση του ΠΑΣΟΚ για τον ΕΟΠΥΥ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι αποτελεί έναν δημόσιο φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ο οποίος θα ενοποιεί όλες τις υπάρχουσες δομές, με πλήρη απασχόληση των γιατρών και εργασιακή ασφάλεια των εργαζομένων του, ασφαλώς ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής, που θα επιτρέπει τον «ανταγωνισμό» μεταξύ αγοραστή και παρόχου υπηρεσιών υγείας».

Μάλιστα ο κ Κουτσίκος αναρωτήθηκε γιατί ο υπουργός Υγείας καταργεί το μόνο αντικειμενικό κριτήριο για τη λειτουργία των διαγνωστικών κέντρων, που είναι το πληθυσμιακό.

Και για του λόγου του αληθές ανέφερε τα στοιχεία της Έκθεσης του ΟΟΣΑ του 2010, βάση των οποίων οι αξονικές τομογραφίες στην χώρα μας ανέρχονται σε 320.000 για κάθε ένα εκατομμύριο πληθυσμού, με μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ τις 130.000.

Αντιστοίχως, οι μαγνητικές τομογραφίες είναι 98.000 για κάθε ένα εκατομμύριο πληθυσμού, με μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ τις 46.500.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπλακ άουτ στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης! Χωρίς φάρμακα χιλιάδες ασθενείς

Νέος ΕΟΠΥΥ δια χειρός Task Force! Τι προτείνουν οι Γερμανοί για εργαζόμενους- ασθενείς

Ουρές στους δερματολόγους για να φύγει η ρετσινιά της Χρυσής Αυγής! Τα τατουάζ της ντροπής

Το rebate της οργής! Νέο άγριο κούρεμα στα χρέη του ΕΟΠΥΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν