Ένας άνθρωπος της καρδιάς στην …καρδιά της Υγείας!

  • Iatropedia
Ο νέος υπουργός Υγείας καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης θα αναλάβει να βγάλει από τη μαύρη τρύπα τον τομέα της Υγείας που έχει ταλαιπωρήσει τους χιλιάδες Έλληνες ασθενείς. Ποιος είναι όμως ο νέος υπουργός;

Καθηγητής Καρδιολογίας, με μεγάλο ερευνητικό έργο και σημαντική διεθνή παρουσία είναι ο νέος Υπουργός Υγείας, Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Στο χώρο της Υγείας στράφηκε ο Α. Σαμαράς για την επιλογή του νέου Υπουργού Υγείας, τοποθετώντας στη θέση το Χριστόδουλο Στεφανάδη, καθηγητή Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γεννημένος στον Εύδηλο της Ικαρίας, ο κ. Στεφανάδης, που είναι και Διευθυντής της Α' Καρδιολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής στο Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α, έχει θητεύσει σε όλα τα σημαντικά πόστα στο χώρο της Ιατρικής και της Καρδιολογίας , μεταξύ άλλων ως πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, αλλά και του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας.

Παράλληλα, σημαντική είναι η παρουσία του και στις ΗΠΑ όπου αναγορεύθηκε επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Hahnemann στη Φιλαδέλφεια και στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Ohio, αλλά και κλινικός Καθηγητής Ιατρικής, στο Πανεπιστήμιο Emory University στην Ατλάντα .

Θέση επισκέπτη Καθηγητή έχει και στη σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, ενώ είναι μέλος σημαντικών διεθνών επιστημονικών εταιρειών, όπως της Ευρωπαϊκής Ένωσης Καρδιολογίας.

Ο Χ. Στεφανάδης, παραλήπτης πολλών τιμητικών διακρίσεων και βραβείων σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχει επινοήσει δέκα νέες διαγνωστικές και θεραπευτικές τεχνικές, διεθνώς αναγνωρισμένες, ενώ το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει 1086 δημοσιευμένες ερευνητικές εργασίες σε διεθνή ιατρικά περιοδικά.

Σύμφωνα με τη διαδικτυακή βάση δεδομένων BiomedExperts, κατατάσσεται στην πρώτη δεκάδα των πλέον διακεκριμένων ερευνητών παγκοσμίως σε 8 από τα 19 επιστημονικά πεδία της καρδιαγγειακής ιατρικής.

Επιπλέον, έχει εκδώσει έξι βιβλία διεθνών εκδοτικών οίκων και έχει συγγράψει κεφάλαια σε 13 διεθνή συγγράμματα και σε 50 ελληνικά συγγράμματα Καρδιολογίας, ενώ έχει εργαστεί σε όλους τους τομείς της καρδιαγγειακής ιατρικής και μάλιστα έχει οργανώσει το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Α' Καρδιολογικής Κλινικής, που θεωρείται σήμερα ένα από τα πιο προβεβλημένα Αιμοδυναμικά Εργαστήρια στην Ευρώπη.