Ένας άνδρας 59 ετών κατέληξε στον «Ευαγγελισμό» από γρίπη εκτός ΜΕΘ

  • Iatropedia
Ένδεκα άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι σήμερα την ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών από την γρίπη με το πρισδτατικό εκτός ΜΕΘ που κατέληξε στον "Ευαγγελισμό" να σοκάρει ενόψει εκλογών οπότε οι υποσχέσεις για καλύτερη δημόσια Υγεία ακούγονται εκατέρωθεν.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Από τις 12 Ιανουαρίου νοσηλευόταν σε παθολογική κλινική και στο αιματολογικό του «Ευαγγελισμού» ένας συνάνθρωπός μας με σοβαρές επιπλοκές από γρίπη που τελικά σήμερα του κόστισαν την ζωή. Υπουργείο υγείας, ΕΚΑΒ και 1η ΥΠΕ τρέχουν και δεν φτάνουν να καλύψουν τις ευθύνες αλλά τα αυξανόμενα κρούσματα γρίπης στην χώρα ειδικά τον χειμώνα αυτό με το επιθετικό στέλεχος του ιού Η3Ν2, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για δικαιολογίες. Το υπυοργείο Υγείας πάντως αναφέρει ότι μέχρι στιγμής η ζήτηση για ΜΕΘ είναι η αναμενόμενη για την εποχή.

Ο υπεύθυνος τύπου του ΥΥΚΑ, Φώτης Ιγνατίου ανέφερε στο iatropedia τα εξής: «Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΚΑΒ, παρά τις διαθέσιμες ανά διαστήματα κλίνες ΜΕΘ σε άλλα νοσοκομεία, λόγω σύνθετων ζητημάτων υγείας του ασθενού, δεν κατέστη δυνατή η μεταφορά του. Να τονιστεί ότι οι γιατροί είναι αυτοί που κρίνουν για οτιδήποτε που αφορά τη νοσηλεία και τη μεταφορά σε ΜΕΘ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Είναι γρίπη ή κρυολόγημα?Μάθετε να τα ξεχωρίζετε!

Δείτε πως να προφυλαχθείτε από τη γρίπη!Όλα τα μέτρα