Ένα βήμα πριν από το εμβόλιο για τον διαβήτη τύπου-1

  • Iatropedia
Εκατομμύρια ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη τύπου-1, άκουσαν επιτέλους κάποια καλά νέα μετά από παρατεταμένη αναμονή. Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) άναψε το πράσινο φως για να ξεκινήσει η β' φάση κλινικών δοκιμών για ένα εμβόλιο κατά του συγκεκριμένου τύπου διαβήτη.

Το εμβόλιο έχει δείξει μεγάλη αποτελεσματικότητα σε πειράματα ποντίκια και πλέον ξεκινούν οι δοκιμές σε ανθρώπους. Η ονομασία του νέου εμβολίου είναι Bacillus Calmette-Guerin και οι πρώτες δοκιμές θα γίνουν σε 150 ενήλικες με προχωρημένο διαβήτη τύπου-1.

Επικεφαλής της έρευνας είναι η δρ Denise Faustman από το Ανοσοβιολογικό Εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης.

Οι νέες δοκιμές είναι προγραμματισμένο να διαρκέσουν περίπου 5 χρόνια και οι επιστήμονες θα εξετάσουν σε βάθος την ικανότητα του φαρμάκου να αντιστρέψει το διαβήτη τύπου-1, αν και οι προβλέψεις δεν είναι πολύ ενθαρρυντικές.

Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι ειδικοί είναι επιφυλακτικοί για την ικανότητα του φαρμάκου να θεραπεύσει όσους έχουν ήδη πληγεί από τον διαβήτη, θα μπορούσε σίγουρα να βοηθήσει όσους αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της εκδήλωσης διαβήτη τύπου-1, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

http://www.thetimesgazette.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το καλοκαιρινό φρούτο που προστατεύει από καρκίνο, καρδιακά και διαβήτη

Ζάχαρο: Τι να τρώτε και τι όχι