Ένα βήμα πίσω έκανε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και ζητεί το ίδιο από τους κλινικάρχες…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Συνάντηση με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών θα έχει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για το θέμα των ΚΕΝ και μάλιστα ακύρωσε την κανονιστική πράξη του 2013 που όριζε τις λεπτομέρειες για την αποζημίωσή τους καθώς υπήρχαν πολλά σημεία τριβής για το θέμα που οδήγησαν άλλωστε τους κλινικάρχες να προσφύγουν στο ΣτΕ. Με την προσφυγή τους να εκδικάζεται στα τέλη Ιανουαρίου, η διοίκηση του Οργανισμού ζητεί να την αποσύρουν και να συζητήσουν εξ αρχής τα σημεία που ενοχλούν...

η ακύρωση της κανονιστικής πράξης του 2013, οι οποία αφορούσε την εφαρμογή των κεντρικών ενοποιημένων νοσηλίων (ΚΕΝ) ανακλήθηκε από την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ η οποία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί το θέμα με τους ενδιαφερόμενους ζητώντας τους μάλιστα να κάνουν και εκείνοι μια κίνηση καλής θελήσεως.

Με το πρόβλημα των ΚΕΝ να έχει περιληφθεί στον φάκελο της προσφυγής που έχουν καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το “clawback”, ο ΕΟΠΥΥ ζητεί να σταματήσει η δικαστική διαμάχη και να συζητήσουν οι δύο πλευρές για την ανεύρεση λύσης κοινά αποδεκτής.

 

Οι διαφωνίες επικεντρώνονται στο ύψος των χρεώσεων χρεώσεων για επιπλέον νοσηλείες των ασφαλισμένων στις ιδιωτικές κλινικές, γεγονός που έχει οδηγήσει σε πολλές ενστάσεις. Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρης Μπερσίμης εμφανίζεται διατεθειμένος να προχωρήσει σε αλλαγές αλλά ζητεί ταυτόχρονα να αποσύρουν την προσφυγή στο ΣτΕ μέχρι νεοτέρας.