Ένα ευρώ ανά συνταγή από αύριο 8 Ιανουαρίου! Δείτε την εγκύκλιο

  • Iatropedia
Από αύριο αρχίζει να εφαρμόζεται επίσημα με βάση την εγκύκλιο του Άδωνι Γεωργιάδη το χαράτσι στα φάρμακα

Νέο χαράτσι περιμένει από αύριο τους ασθενείς αφού για να προμηθευτούν τα φάρμακα τους θα πληρώνουν ένα ευρώ ανά συνταγή.

Η Εγκύκλιος εκδόθηκε από το υπουργείο υγείας σύμφωνα με την οποία από τις 8 Γενάρη θα ισχύσει το μέτρο της καταβολής του ενός ευρώ για κάθε συνταγή και θα καταβάλλεται στους φαρμακοποιούς της χώρας.

Από την καταβολή του ενός ευρώ ανά συνταγή θα εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες που αναγκάζονται να εκτελούν συνταγές ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Το μέτρο αυτό αποφασίσθηκε να τεθεί σε εφαρμογή προκειμένου να περιορισθεί η κατανάλωση φάρμακων και να συγκρατηθεί έτσι το κόστος φαρμακευτικής δαπάνης. Ωστόσο η αποτελεσματικότητα για τη συγκράτηση των δαπανών είναι αμφίβολη καθώς όσοι έχουν ανάγκη τα φάρμακα θα τα αγοράσουν θέλουν δε θέλουν πληρώνοντας για άλλη μια φορά από την τσέπη τους.

Δείτε την εγκύκλιο παρακάτω:

Από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί εκφράζουν τις έντονες διαμαρτυρίες τους για την εφαρμογή του μέτρου αυτού αφού υποστηρίζουν πως δεν είναι δυνατόν να μπουν σε ρόλο φοροεισπράκτορα.

Ενδεικτικά: εάν μια συνταγή κοστίζει με βάση τα φάρμακα που περιλαμβάνει 100 ευρώ, ο ασφαλισμένος θα πληρώσει 25 ευρώ συμμετοχή συν 1 ευρώ για τη συνταγή. Το 1 ευρώ θα διατηρηθεί σε ειδικό λογιστικό αρχείο από τους φαρμακοποιούς και τα έσοδα θα πάνε υπέρ ΕΟΠΥΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σήμερα το μεγάλο παζάρι για το «25ευρω»! Σαμαράς με Βενιζέλο- Άδωνις με στελέχη ΠΑΣΟΚ

Στο δρόμο τα “φύλλα πορείας” για γιατρούς -εργαζόμενους ΕΟΠΥΥ! Όλο το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών

Ξεκινά ο νέος ΕΟΠΥΥ! Πως θα εξυπηρετούνται οι ασθενείς. Όλες οι αλλαγές

«Τσουνάμι» αλλαγών και στα νοσοκομεία! Πως θα λειτουργούν σε λίγους μήνες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν