Ένα χρόνο διορία και μετά λουκέτο σε όλα τα ιδιωτικά ιατρεία γιατρών του ΠΕΔΥ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Κατηγορηματικός εμφανίστηκε σήμερα στην Βουλή ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός αναφερόμενος στο πρόβλημα με τους γιατρούς του ΠΕΔΥ που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να διατηρήσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία ενώ υπηρετούν και το δημόσιο πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας. Τα ιατρεία πρέπει να κλείσουν εντός ενός έτους!

Μεταβατικό χρονικό διάστημα 11 μηνών δίνεται στους γιατρούς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για να κλείσουν τα ιδιωτικά ιατρεία, όπως ξεκαθάρισε ο Ανδρέας Ξανθός ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα αυτό μιλώντας σήμερα στην Βουλή.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε χαρακτηριστικά για το θέμα:

«Θέλουμε να προχωρήσουμε στην αντιμετώπιση αυτής της εκκρεμότητας δίνοντας μια δεύτερη ευκαιρία με βάση όμως την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών και σε ειδικότητες και σε συγκεκριμένες δομές και στη προοπτική της ενιαιοποίησης των σχέσεων. Με ένα ολιγόμηνο μεταβατικό διάστημα και στους υπηρετούντες γιατρούς που η θέση τους είναι σε εκκρεμότητα και σε όσους όμως έχουν διαφορετικές εργασιακές σχέσεις. Στην προοπτική όμως της ενιαίας εργασιακής σχέσης την πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης».

Να θυμίσουμε ότι οι γιατροί του ΠΕΔΥ έχουν ζητήσει το λιγότερο 3 χρόνια για να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση.