Εμβολισμοί Covid: 3.585 ηλικιωμένοι άνω των 85 εμβολιάστηκαν το Σάββατο 16/1 παρά τον χιονιά!

  • Γιάννα Σουλάκη
ηλικιωμένοι
Ατρόμητοι και αποφασισμένοι, οι ηλικιωμένοι άνω των 85 ετών ... σάρωσαν σε προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων, παρά το κρύο και τον χιονιά του Σαββατοκύριακου. Το περασμένο Σάββατο (16/1) βρέθηκε στα νοσοκομεία για να λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, το 95% των προγραμματισμένων ραντεβού.

Παρά το κρύο και το χιόνι, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ηλικίας άνω των 85, προσήλθε κανονικά στο ραντεβού του στα εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων, το περασμένο Σάββατο (16/1), πρώτη ημέρα των εμβολιασμών στον γενικό πληθυσμό.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, από τα 3.777 προγραμματισμένα ραντεβού, ολοκλήρωσαν την πρώτη φάση του εμβολιασμού τους 3.585 ηλικιωμένοι.

Για διάφορους ιατρικούς λόγους, δεν ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό οι 46 άτομα. Το ποσοστό των εμβολιασθέντων ηλικιωμένων διαμορφώθηκε στο 93,7%

Σύνολο εμβολιασμών σε  όλη τη χώρα: 84.212 έως τις 16/1

Από τις 28 Δεκεμβρίου και μέχρι 16 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα 84.212 εμβολιασμοί (ήτοι στο 0,77% του πληθυσμού), στη συντριπτική πλειοψηφία σε υγειονομικούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και εργαζόμενους / φιλοξενούμενους σε κλειστές δομές.

Το Σάββατο (16/1) ξεκίνησε ήδη ο εμβολιασμός στον γενικό πληθυσμό, ενώ στις 20 Ιανουαρίου ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του εμβολιασμού των εργαζόμενων στα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία όλης της χώρας.

Να σημειωθεί ότι από την ερχόμενη Τετάρτη (20/1), σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, ενεργοποιούνται και τα πρώτα 144 εμβολιαστικά κέντρα της Πρωτοβάθμιας, στα Κέντρα Υγείας και τις ΤοΜΥ όλης της χώρας.