Εμβόλιο Pfizer: Έλαβε έγκριση στη Βρετανία – Ξεκινούν οι εμβολιασμοί

  • Γιάννα Σουλάκη
εμβόλιο
Το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer και BioNTech κατά του κορονοϊού έλαβε σήμερα έγκριση για χρήση στη Βρετανία και η χορήγησή του θα αρχίσει από την επόμενη εβδομάδα.

«Η κυβέρνηση δέχθηκε τη σύσταση της ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) να εγκρίνει το εμβόλιο τωνPfizer/BioNTech για χρήση», ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βρετανίας.

«Το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο σε όλη τη Βρετανία από την επόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε. Το πιθανότερο είναι ότι οι εμβολιασμοί στη χώρα θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα.

Η έγκριση του εμβολίου των Pfizer και BioNTech έρχεται την ημέρα που η Αγγλία βγαίνει από το lockdown, το δεύτερο που επιβλήθηκε στη χώρα. Βέβαια, τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού δεν σταματούν. Μέχρι τον Φεβρουάριο τίθεται σε ισχύ ένα σύστημα προειδοποίησης τριών επιπέδων, σύμφωνα με το οποίο επιβάλλονται τοπικοί περιορισμοί ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης με την επιδημία. Σε κάθε περίπτωση πάντα, σύμφωνα με το μέχρι στιγμής σχέδιο, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά.