Εμβόλιο Pfizer: Έγκριση και από την Κομισιόν – Άνοιξε ο δρόμος για τους εμβολιασμούς στην Ευρώπη

  • Γιάννα Σουλάκη
εμβόλιο
Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε την έγκριση και από την Κομισιόν του εμβολίου της Pfizer / BioNTech. Προηγήθηκε το απόγευμα η θετική εισήγηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Έτοιμες οι χώρες της ΕΕ για να ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer/BioNTech, μετά και από τη θετική γνωμάτευση που έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας (ΕΜΑ).

Την ιστορική αυτή ανακοίνωση έκανε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και πλέον έχει ξεκινήσει και επίσημα η αντίστροφη μέτρηση για το ξεκίνημα των εμβολιασμών στην Ευρώπη.

Νωρίτερα ψήήφο εμπιστοσύνης στο εμβόλιο της Pfizer και για το αν μπορεί να νικήσει το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού που έχει προκαλέσει αναστάτωση σε όλη την Ευρώπη, έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή φαρμάκων δήλωσε σήμερα πως δεν υπάρχει «καμία απόδειξη» που να επιτρέπει να πούμε ότι το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech δεν προστατεύει από ένα νέο στέλεχος του κορονοϊού, που εντοπίστηκε κυρίως στη Βρετανία.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία απόδειξη που να υποδεικνύει ότι το εμβόλιο αυτό δεν είναι αποτελεσματικό εναντίον του νέου στελέχους», δήλωσε η γενική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), Έμερ Κουκ, σε συνέντευξη Τύπου στη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκε η έγκριση του εμβολίου.