Εμβόλιο Covid: Υγειονομικοί σε όλο τον κόσμο φωτογραφίζονται με υπερηφάνεια μετά τον εμβολιασμό τους

  • Γιάννα Σουλάκη
εμβόλιο
Χιλιάδες χαμόγελα έχουν πλημμυρίσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από γιατρούς και νοσηλευτές που εμβολιάζονται με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και επιδεικνύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους.

Μετά από μήνες εξοντωτικής εργασίας και προσφοράς στον συνάνθρωπο στην πρώτη γραμμή της μάχης, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης είναι οι πρώτοι που λαμβάνουν το προστατευτικό εμβόλιο κατά της νόσου Covid στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Κι έχουν λόγους, όπως λένε οι ίδιοι, να αισθάνονται αισιόδοξοι καθώς θα μπορέσουν τους επόμενους μήνες να συνεχίσουν να παλεύουν ενάντια στον κορονοϊό, νοιώθοντας πλέον περισσότερο προστατευμένοι.

Πολλοί μάλιστα μοιράστηκαν τον ενθουσιασμό τους στα social media, με το hashtag #righttobarearms.

Δείτε τις φωτογραφίες και αναρτήσεις που δίνουν αισιοδοξία για τη νέα χρονιά που μόλις ανέτειλε:

Το Boston Medical Center μοιράζεται σχεδόν καθημερινά φωτογραφίες στη σελίδα του στο Facebook, με τους εμβολιασμούς των πρώτων εργαζόμενων που έλαβαν το εμβόλιο.

Ο Bob Wachter, καθηγητής και πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, δήλωσε έκπληκτος από την ταχύτητα με την οποία αναπτύχθηκε εμβόλιο.

Όπως γράφει στην ανάρτησή του, έλαβε την ειδοποίηση για τον εμβολιασμό το βράδυ και το πρωί εμβολιάστηκε, χάρη στους επιστήμονες και εθελοντές της έρευνας που έκαναν το θαύμα πραγματικότητα.

Ο Dr. Quinn Capers, επεμβατικός καρδιολόγος στο Ιατρικό Κέντρο UT Southwestern στο Ντάλας, αναφέρει στον λογαριασμό του στο Twitter ότι έκανε το εμβόλιο γι’ αυτόν, την οικογένειά του και για όλους.

Στην Ελλάδα, η πρώτη νοσηλεύτρια που εμβολιάστηκε ήταν η Ευσταθία Καμπισιούλη, που εργάζεται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης του κορονοϊού στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Αμέσως μετά τον εμβολιασμό της, δήλωσε χαρούμενη και υπερήφανη: «Εκανα το σήμα της νίκης, γιατί όντως πιστεύω ότι αυτό το εμβόλιο σηματοδοτεί τη νίκη απέναντι στην πανδημία», λέει.

Η Dr. Dina Finkel, από το Ιατρικό Κέντρο Westchester της Νέας Υόρκης, αναφέρει ότι η εμπειρία του εμβολιασμού τη γέμισε με μια μεγάλη αίσθηση χαράς και ανακούφισης.

«Είμαι περήφανη που η επιστημονική κοινότητα μπόρεσε να προσφέρει φως στο άκρη του τούνελ, ένα σημάδι ότι η αρχή του τέλους είναι εδώ», ανέφερε.

Η Finkel ανέφερε ότι ολόκληρο το τμήμα της υπέγραψε για να λάβει το εμβόλιο και αυτό την γεμίζει αισιοδοξία, όπως λέει. «Η ελπίδα μου είναι, ότι πολλοί ακόμα ενθουσιαστούν με αυτή τη νέα προοπτική, γιατί η επιστήμη λειτουργεί πραγματικά», σημειώνει.

Η Rachel Friedman, παιδίατρος στο Ιατρικό Κέντρο Westchester, ποζάρει με τους συναδέλφους της μετά τον εμβολιασμό.

Η Kristina Melchert, παιδίατρος στο Westchester της Νέας Υόρκης, δήλωσε ότι ο γιος της ήταν πολύ περήφανος που η μαμά του ήταν από τους πρώτους που έλαβαν το εμβόλιο.

Η Diana Monno, νοσοκόμα από τη Νέα Υόρκη, μοιράστηκε έναν ισχυρό μήνυμα για το τι σημαίνει αυτό το εμβόλιο.

«Αυτό το εμβόλιο δεν είναι μόνο για μένα, είναι για την υγεία της οικογένειας και των φίλων μου. Για μια επιστροφή σε μια νέα φυσιολογικότητα, όπου μπορούμε να είμαστε πιο ανιδιοτελείς και ευγνώμονες για την υγεία μας», είπε.

Η Mandy αποκάλυψε ότι έχασε τον παππού της από Covid-19 μια εβδομάδα πριν λάβει το εμβόλιο της Moderna. «Πέθανε μόνος του σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου, περιτριγυρισμένος από άτομα με κίτρινες στολές, μάσκες και ασπίδες προσώπου, χωρίς να έχει τους δικούς του ανθρώπους δίπλα του», έγραψε.

«Φέτος, έχω δει περισσότερα βάσανα και θάνατο από ό, τι περίμενα, αλλά σήμερα έχω ελπίδα!», ανέφερε.

Η οστεοπαθητικός Dr. Julia Kim, μοιράστηκε τα συναισθήματα της: «Θέλω όλοι να γνωρίζουν ότι υπάρχει ελπίδα για την ανθρωπότητα», είπε.

Η Kenzie, νοσοκόμα από το Όστιν της Μινεσότα, ανάρτησε μια χαμογελαστή φωτογραφία της 24 ώρες μετά τη λήψη του εμβολίου COVID-19. «Αισθάνομαι υπέροχα, εκτός από έναν ήπιο πονόλαιμο», έγραψε στη λεζάντα.

Η Carolyn, νοσοκόμα στο ICU, αποκάλυψε στο Instagram ότι το εμβόλιο COVID-19 ήταν η «Χριστουγεννιάτικη ευχή» της.