Εμβόλιο Covid: Επιπλέον 83.850 δόσεις βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος

  • Γιάννα Σουλάκη
Pfizer
Με ειδική πτήση της DHL έφτασαν το πρωί στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” 83.850 δόσεις από το εμβόλιο της Pfizer. Τις υποδέχτηκε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και η ομάδα του.

Το αεροπλάνο της DHL που μετέφερε τις 83.850 δόσεις από το εμβόλιο της Pfizer έφτασε λίγο μετά τις 08:30 το πρωί της Τρίτης (29.12.2020) στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Η Πολιτική Προστασία ήταν εκεί, καθώς μαζί με τον στρατό   είναι υπεύθυνη για την ασφαλή παραλαβή των εμβολίων από την παρασκευάστρια εταιρεία, αλλά και την παράδοσή τους στα εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων κατανέμεται στις πέντε Κεντρικές Αποθήκες με τα ψυγεία βαθιάς κατάψυξης στους  -70 βαθμούς Κελσίου και από εκεί θα διανεμηθούν στα εμβολιαστικά κέντρα για τους εμβολιασμούς των υγειονομικών.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε: «Συνεχίζουμε βάσει του επιχειρησιακού μας σχεδίου»

Αρχίζουν σήμερα οι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία της Περιφέρειας

Από σήμερα (29.12.2020) ο εμβολιασμός επεκτείνεται σε τέσσερα νοσοκομεία της περιφέρειας (Λάρισα, Ιωάννινα, Πάτρα και ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη). Εκτιμάται ότι ο γενικός εμβολιασμός των υγειονομικών θα ξεκινήσει στις 4 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 20, όταν και θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων.