Εμβολιαστικό Κέντρο Προμηθέας: Κανονικά διεξάγονται οι εμβολιασμοί παρά την κακοκαιρία

  • Γιάννα Σουλάκη
Προμηθέας
Κανονικά διεξάγεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα "Ελευθερία" στο mega εμβολιαστικό κέντρο "Προμηθέας" στο Helexpo Αμαρουσίου, το οποίο άνοιξε σήμερα τις πόρτες του για το κοινό και συγκεκριμένα για την ηλικιακή ομάδα 75-79 ετών.

Παρά την κακοκαιρία και τις χιονοπτώσεις οι εμβολιασμοί στο mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» διεξάγεται κανονικά. Δεκάδες πολίτες προσέρχονται από το πρωί, καθώς η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει φροντίσει να ρίξει αλάτι στους κεντρικούς άξονες και την Κηφισίας με σκοπό την ανεμπόδιστη πρόσβαση των πολιτών.

Σήμερα ξεκίνησε τους εμβολιασμούς η ηλικιακή ομάδα 75 έως 79 ετών. Οι ηλικιωμένοι προσέρχονται κανονικά από το πρωί αν και κάποιες στιγμές παρατηρείται συνωστισμός, καθώς ορισμένοι φτάνουν στο εμβολιαστικό κέντρο, έως και μία ώρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο ραντεβού τους, κάτι το οποίο θα πρέπει να αποφεύγεται.

Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης αντιμετωπίζει προβλήματα πρόσβασης εξαιτίας του χιονιά στο τόπο της κατοικίας του, μπορεί να απευθυνθεί στην υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Αθηναίνων και στο τηλέφωνο 2103428745, ώστε να τον παραλάβει όχημα του Δήμου για να τον μεταφέρει σε εμβολιαστικό κέντρο.

Αντίστοιχη υπηρεσία υπάρχει και στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, στα τηλέφωνα 210 36 42 319 και 210 36 09 825.

Δείτε επίσης: Εμβολιασμοί: Που να τηλεφωνούν όσοι δεν μπορούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα λόγω χιονιά

Για τους πολίτες που τυχόν θα χάσουν τα ραντεβού τους θα υπάρξει αναπλήρωση του ραντεβού, ενδεχομένως την ερχόμενη Κυριακή.

“Τονίζεται  ότι δεν θα αναβληθούν οι εμβολιασμοί. Έχει ήδη γίνει ο ανεφοδιασμός των εμβολιαστικών κέντρων και θα υπάρξει μέριμνα έτσι ώστε να είναι προσπελάσιμα τα εμβολιαστικά κέντρα”, σημείωσε χαρακτηριστικά η Καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση της Παρασκευής.

Επιστρατεύεται ΕΛΑΣ, Πυροσβεστική και το “Βοήθεια στο σπίτι”

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Πολιτική Προστασία αποφασίστηκε να ενεργοποιηθούν οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίες θα διευκολύνουν στο μέγιστο δυνατό τον απρόσκοπτο εμβολιασμό του πληθυσμού.

Στο ίδιο πλαίσιο, οι Δήμοι της χώρας αποφασίστηκε να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και άλλες μονάδες υγείας.

Τα εμβόλια που δεν θα αξιοποιηθούν από τα χαμένα ραντεβού, υπάρχει μηχανισμός αναπλήρωσης με λίστες υγειονομικών και δευτερευόντως των σωμάτων του στρατού και της αστυνομίας, ενώ σε μικρές κοινότητες και απομονωμένες περιοχές θα γίνει προσπάθεια να εμβολιαστούν κάτοικοι που μένουν κοντά στα εμβολιαστικά κέντρα.

“Σε περίπτωση μεγάλου προβλήματος λόγω της χιονόπτωσης σε κάποιες περιοχές, θα γίνει προσπάθεια να εμβολιαστούν άλλα άτομα της περιοχής, έτσι ώστε να μην αχρηστευτούν τα εμβόλια αυτά”, ανέφερε χαρακτηριστικά η Καθηγήτρια κα. Παπαευαγγέλου.

Να σημειωθεί ότι συνεχίζονται σήμερα και οι εμβολιασμοί της ομάδας 60-64 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca.