Εμβολιασμοί παιδιών στο Κέντρο Φιλοξενίας Ριτσώνας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σε συνέχεια του προγράμματος εμβολιασμού παιδιών ηλικίας 1 έως 15 ετών με το εμβόλιο MMR, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, ξεκίνησε από την Τρίτη 2 Αυγούστου έως και την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016 να εμβολιάζει παιδιά που διαμένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα Χαλκίδας με το εμβόλιο κατά της ηπατίτιδας Α.

Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Ελληνικού και του Ισπανικού Ερυθρού Σταυρού, συνολικά και τις δύο αυτές ημέρες, αναμένεται να χορηγήσει το συγκεκριμένο εμβόλιο σε περίπου 200 παιδιά πρόσφυγες της ίδιας ηλικιακής ομάδας, έχοντας προηγουμένως ενημερώσει τους γονείς τους για την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου εμβολιασμού.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εθελοντές από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Χαλκίδας και μεταφραστές του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι αντίστοιχα υποστηρίζουν την όλη διαδικασία και διευκολύνουν την επικοινωνία με τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες.

Σημειώνεται ότι οι εθελοντές και των τριών Σωμάτων (Κοινωνικής Πρόνοιας, Νοσηλευτικής, Σαμαρειτών Διασωστών) του Τμήματος Χαλκίδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έχουν σταθερή παρουσία στο Κέντρο Φιλοξενίας της Ριτσώνας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην παροχή υπηρεσιών από τον Ερυθρό Σταυρό που σχετίζονται με την υγεία των φιλοξενούμενων πληθυσμών, την ψυχοκοινωνική στήριξή τους, την εξυγίανση νερού και την υγιεινή, τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας και την υλοποίηση προγράμματος διάθεσης μετρητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν