Εμβολιασμοί παιδιών σε Ασπρόπυργο και Μέγαρα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Εξετάσεις και εμβολιασμούς παιδιών στους οικισμούς Ρομά, των δήμων Ασπρόπυργου και Μεγάρων πραγματοποίησε ομάδα ιατρών και νοσηλευτών, στο πλαίσιο του προγράμματος "υγεία για όλους".

Συγκεκριμένα και με την στήριξη του υπουργείου Υγείας, της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων, ιατρική ομάδα εθελοντών προσέφερε της υπηρεσίες της ακόμη μια φορά στο 7ο Δημοτικό Σχολείο στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου, όπου φοιτούν παιδιά Ρομά. Με την συμβολή και της διευθύντριας του Σχολείου Ματίνας Βαβούλη, από το πρωί της Κυριακής, πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο, κλινικές εξετάσεις και εμβολιασμοί για ιλαρά, παρωτίτιδα, ερυθρά, διφθερίτιδα, τέτανο, κοκίτη και πολιομυελίτιδα.

Το ίδιο επανελήφθητε και χθες στα Μέγαρα «στον πολύ όμορφο και κατάλληλο χώρο του κέντρου κοινότητας που εγκαινιάσαμε πρόσφατα στα Μέγαρα», όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου. Αναφερόμενος στη σημασία της εφαρμογής του προγράμματος στην περιοχή και ειδικά στις ευπαθείς – ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού ο κ. Βασιλείου σημείωσε ότι «η συνέχεια και η σταθερότητα του προγράμματος «υγεία για όλους», αφού πραγματοποιείται για πέμπτη φορά στην ίδια περιοχή, βοηθά τους Ρομά να αντιληφθούν, όπως όλοι οι υπόλοιποι πολίτες, την ανάγκη πρόληψης και προστασίας της υγείας τους».

Υπογράμμισε ότι η παροχή δημόσιας και δωρεάν υγείας είναι δικαίωμα όλων και ανακοίνωσε ότι παρόμοιες δραστηριότητες, σταδιακά θα αναβαθμιστούν και σε άλλα θέματα υγείας όπως πχ για τις γυναίκες Ρομά, «θα συμβάλουν σημαντικά και στην κοινωνική τους ένταξη».