Εμβολιασμοί εφήβων: 12.000 ραντεβού έχουν κλείσει μέχρι στιγμής οι 15-17 ετών

  • Γιάννα Σουλάκη
Χρούσος
Πλησιάζουν τις 12.000 οι έφηβοι ηλικίας 15-17 ετών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πολιτείας και έσπευσαν να κλείσουν το ραντεβού τους .... με την "ελευθερία"!

Σχεδόν 12.000 είναι τα ραντεβού που έκλεισαν στην πλατφρόμα emvolio.gov.gr οι γονείς των παιδιών Λυκείου 15 έως 17 ετών, για τον εμβολιασμό τους με το εμβόλιο της Pfizer, σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr.

Σε λιγότερο από ένα 24ωρο χιλιάδες έφηβοι είπαν το «ναι» στον εμβολιασμό, καθώς οι επιστήμονες έδωσαν «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό ανήλικων και στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για την ωφέλεια του εμβολίου στην υγεία των μαθητών Λυκείου, αλλά και για την ασφαλή επιστροφή τους στις σχολικές αίθουσες από το ερχόμενο φθινόπωρο.

Δείτε επίσης – Εμβολιασμοί εφήβων: Ο Καθηγητής Γ. Χρούσος ενημερώνει τους γονείς

Πως κλείνεται το ραντεβού;

Μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr και των κωδικών στο taxisnet, οι γονείς θα μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού για τον εμβολιασμό του παιδιού τους. Κλείνοντας το ραντεβού ο γονέας αυτόματα συναινεί με τον εμβολιασμό του παιδιού του.

Το ραντεβού θα δύναται να κλείσει οποιοσδήποτε από τους δύο γονείς, αρκεί να ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Ο εμβολιασμός των εφήβων θα γίνεται στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδεία των γονέων ή των κηδεμόνων τους.

Εάν ο γονέας ή κηδεμόνας κλείσει το ραντεβού στο φαρμακείο, ή σε ΚΕΠ, θα πρέπει να προσκομίσει ταυτοποιητικά στοιχεία δικά του και του παιδιού.