Εμβολιασμοί Covid-19: Από σήμερα ακυρώνεται αυτόματα το ραντεβού δεύτερης δόσης σε όσους έχουν περάσει κορονοϊό

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Πολλοί πολίτες που νόσησαν και ξεπέρασαν την νόσο Covid-19 είδαν σήμερα ακυρωμένη τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, στην πλατφόρμα των εμβολιασμών emvolio.gov.gr.

Η ρύθμιση αυτή αποφασίστηκε από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών από τη στιγμή που εκδόθηκε η οδηγία από τους διεθνείς υγειονομικούς οργανισμούς για τον εμβολιασμό με μία δόση των νοσούντων και αναρρωσάντων από την νόσο Covid-19. Σύμφωνα με τελευταίες μελέτες, μία δόση αρκεί για να προσφέρει προστασία έως και 13 μηνών σε πρώην ασθενείς.

Η αυτόματη ακύρωση του ραντεβού για τη δεύτερη δόση, κατέστη εφικτή μετά από διασύνδεση του μητρώου Covid-19 του ΕΟΔΥ με το σύστημα των ηλεκτρονικών ραντεβού. Έτσι πλέον στην πλατφόρμα των εμβολιασμών υπάρχει καταγραφή όλων των πολιτών που έχουν νοσήσει και αναρρώσει από τη νόσο Covid-19 στη χώρα μας, ενώ τα στοιχεία επικαιροποιούνται συνεχώς.

Από τώρα και στο εξής το σύστημα των ηλεκτρονικών ραντεβού θα δίνει το δικαίωμα εμβολιασμού μόνο μία δόση σε όσους πολίτες έχουν νοσήσει από Covid-19 τους τελευταίους 6 μήνες και θέλουν να ρυθμίσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους. Ενώ μετά το πέρας των 6 μηνών από τη μέρα της διάγνωσης οι πολίτες θα λαμβάνουν sms στο κινητό τους, το οποίο θα τους υπενθυμίζει να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους με μία δόση εμβόλιου.

Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει περιορισμός στην επιλογή του εμβολίου και οι αναρρώσαντες από τον κορονοϊό μπορούν να κλείνουν ραντεβού με όλα τα εμβόλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν