Εμβολιασμοί άνω των 85: Συγκινητικές φωτογραφίες από την πρωτοφανή προσέλευση των ηλικιωμένων στα Κέντρα Υγείας

  • Γιάννα Σουλάκη
τρίτη δόση
Αθρόα είναι η προσέλευση των υπέργηρων συμπολιτών μας, άνω των 85 ετών, στα 144 νέα εμβολιαστικά κέντρα στα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας, για να λάβουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Η τελευταία καταγραφή αναφέρει περισσότερους από 11 χιλιάδες ηλικιωμένους που έλαβαν το εμβόλιο.

Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, οι πιο ταλαιπωρημένοι και τρομοκρατημένοι από την πανδημία του κορονοϊού συμπολίτες μας, δηλαδή οι ηλικιωμένοι άνω των 85 ετών, σπεύδουν στα νέα εμβολιαστικά κέντρα των Κέντρων Υγείας που τέθηκαν σε λειτουργία σήμερα το πρωί, για να λάβουν το εμβόλιο, που τους προφυλάσσει από τη βαριά νόσο ή ακόμη και το θάνατο που προκαλεί η νόσος Covid-19 και ο νέος κορονοϊός.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των σημείων στα οποία οι πολίτες μπορούν να μεταβαίνουν για να κάνουν το εμβόλιο κατά της Covid-19, θα αυξηθούν σταδιακά και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων θα αναπτύσσονται επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα, ώστε ο αριθμός τους συνολικά να ξεπεράσει τα 1.000.

Επόμενη ομάδα για τον εμβολιασμό, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών είναι τα άτομα 80-84 ετών. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 93.179 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί από την πρώτη ημέρα. Τα άτομα άνω των 85 ετών που εμβολιάστηκαν από κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ στις κλειστές δομές υγείας είναι περίπου 6.000 και το υπόλοιπο είναι υγειονομικό προσωπικό.

Κέντρο Υγείας Αγίων Αναργύρων

 

Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας – Ημαθίας

 

Κέντρο Υγείας Καμινίων

 

Κέντρο Υγείας Αμυνταίου

 

Κέντρο Υγείας Αργαλαστής

 

Κέντρο Υγείας Αριδαίας

 

Κέντρο Υγείας Βάρης

 

Κέντρο Υγείας Βόρειου Τομέα Πατρών

 

Κέντρο Υγείας Ελασσόνας

 

Κέντρο Υγείας Ηρακλείου Κρήτης

 

Κέντρο Υγείας Ηρακλείου Κρήτης

 

Κέντρο Υγείας Καμινίων