Εμβολιασμοί: 28 χιλιάδες ραντεβού για τα παιδιά 5-11 ετών – 100.000 για την πρώτη δόση στους άνω των 60 ετών

  • Γιάννα Σουλάκη
γρίπη
Πάνω από 28.000 ραντεβού εμβολιασμού έκλεισαν οι γονείς για τα παιδιά τους ηλικίας 5 έως 11 ετών, από το άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού την Παρασκευή. Επίσης, ο συνολικός αριθμός των ραντεβού για τους ηλικιωμένους άνω των 60 ετών έφτασε τις 100.000.

Τα παραπάνω στοιχεία παρέθεσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι δεν μελετώνται νέα μέτρα αλλά συνεχίζεται η προσπάθεια για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης. Με αυτά τα εφόδια και το self testing θα περάσουν τα Χριστούγεννα προς όφελος των πολιτών και της οικονομίας, όπως είπε.

Τόνισε ότι υπάρχει παράταση στην διανομή των δωρεάν self test σε όλο τον ενήλικο πληθυσμό έως τις 18 Δεκεμβρίου. Είπε ακόμα ότι δεν έχουμε κανέναν θάνατο ατόμου που νόσησε με κορονοϊό τις τελευταίες 15 ημέρες και είχε κάνει και τις 3 δόσεις. Επίσης, είπε ότι από σήμερα οι πολίτες άνω των 60 που έχουν συμπληρώσει 7μηνο από την δεύτερη δόση και δεν έχουν προχωρήσει στην 3η δόση θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι.

Χαρακτήρισε, επίσης, ο κ. Οικονόμου αβάσιμες τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι μειώνονται στον προϋπολογισμό τα κονδύλια για το ΕΣΥ.

Πηγή: Newsit.gr