Αιμορραγεί η Πάτμος! Χωρίς γιατρό 3500 κάτοικοι και 650 παιδιά. Γιατί παραιτήθηκε και ο τελευταίος

  • Iatropedia
Εγκαταλείπουν πλέον και την πανέμορφη Πάτμο καθώς το νησί έμεινε χωρίς απολύτως κανέναν γιατρό. Σήμα SOS και από τους γιατρούς της Αθήνας.

Στο έλεος του Θεού είναι πλέον οι κάτοικοι της Πάτμου καθώς το νησί έμεινε χωρίς ιατρική περίθαλψη μια που εξαιτίας της ολιγωρίας του υπουργείου Υγείας δεν καλύφθηκαν οι θέσεις ούτε των αγροτικών γιατρών.

Όπως σημειώνει και ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας περισσότεροι από 3.500 κάτοικοι της Πάτμου έχουν εγκαταλειφτεί χωρίς γιατρό και 650 παιδιά έχουν μείνει χωρίς παιδίατρο, λόγω των τραγικών καθυστερήσεων στην πλήρωση των θέσεων αγροτικών και ειδικών γιατρών. Οι οργανικές θέσεις τους Κέντρου Υγείας που είναι κενές, προβλέπουν 6 ειδικευμένους και τρείς αγροτικούς γιατρούς. Αποκορύφωμα της τραγικής εγκατάλειψης του νησιού αποτέλεσε η παραίτηση του μοναδικού αγροτικού γιατρού του νησιού, ο οποίος, φτάνοντας στα όρια της αντοχής στην ευθύνη της περίθαλψης 4.500 πολιτών, παραιτήθηκε…

Πριν η ολιγωρία κοστίσει μαζικά σε ανθρώπινες ζωές, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκπέμπει S.O.S., συμπαραστεκούμενος στους κατοίκους της Πάτμου που έχουν μείνει στο απόλυτο κενό χωρίς γιατρό και καλεί το Υπουργείο Υγείας και τις Εισαγγελικές Αρχές να αναλάβουν τις επόμενες ώρες τις ευθύνες τους.

«Εδώ και τώρα πρέπει να δοθεί λύση», δηλώνει ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, «Αν δεν επανδρωθεί το νησί με γιατρό τις επόμενες ώρες από τους ιθύνοντες, τότε οφείλουμε να στηρίξουμε εμείς, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με τον Ιατρικό Σύλλογο της Επαρχίας Καλύμνου θα στηρίξουμε την Υγεία του νησιού με εθελοντές γιατρούς. Δε θα επιστρέψουμε η ολιγωρία κάποιων να κοστίσει ανθρώπινες ζωές»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την αγανάκτησή του για την τραγική εγκατάλειψη της Πάτμου και των υπολοίπων νησιών μας που έχουν μείνει χωρίς γιατρούς και φάρμακα.

Οι κάτοικοι της Πάτμου πραγματοποίησαν μάλιστα λαϊκή συνέλευση ζητώντας το αυτονόητο δικαίωμα στην στοιχειώδη περίθαλψη που έχει ο κάθε έλληνας πολίτης, ενώ ο Δήμος Πάτμου εξέδωσε ψήφισμα για την έκκληση ανθρωπιστικής βοήθειας σε ιατρικό δυναμικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόλεμος στο ΕΣΥ! Εξώδικο γιατρών κατά Λυκουρέντζου

Διπλά θα πληρώνουμε τα φάρμακα από την επόμενη εβδομάδα! Πως αλλάζουν οι συμμετοχές

Ποιοι έρχονται να στελεχώσουν τον ΕΟΠΥΥ;

Σε ποιες χώρες οι κάτοικοι πεθαίνουν μετά τα 80 τους; ΒΙΝΤΕΟ

Τι να κάνουμε όταν το παιδί αρνείται να πάρει το φάρμακο του;

Τα μυστικά της φαλάκρας και πως αντιμετωπίζεται