ΕΛΛΟΚ: Ενημερωτικός οδηγός και διημερίδα για το κοινό με θέμα τον καρκίνο του πνεύμονα

  • Ρούλα Τσουλέα
ΕΛΛΟΚ
Ενημερωτικό οδηγό για τους νεοδιαγνωσθέντες ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα δημιούργησε η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ). Διοργανώνει επίσης υβριδική διημερίδα για το κοινό στις αρχές Νοεμβρίου.

Έναν οδηγό ασθενών για τον καρκίνο του πνεύμονα δημιούργησε η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), με αφορμή τον Νοέμβριο ο οποίος είναι μήνας ευαισθητοποίησης για τη νόσο.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΛΟΚ, ο οδηγός θα παρουσιαστεί επισήμως στη διάρκεια διημερίδας με τίτλο «Καρκίνος του πνεύμονα: Δεν φοβόμαστε. Ενημερωνόμαστε!». Η διημερίδα θα διεξαχθεί 4 και 5 Νοεμβρίου 2022 στο ξενοδοχείο Royal Olympic, στην Αθήνα. Θα μεταδοθεί επίσης διαδικτυακά, ώστε να την παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι σε όλη τη χώρα.

Ο οδηγός έχει τίτλο «Βασικές πληροφορίες για τον Καρκίνο του Πνεύμονα και τον ρόλο των Βιοδεικτών». Την επιστημονική επιμέλειά του έχει η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, ενώ θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΛΛΟΚ.

Ο οδηγός περιέχει βασικές και έγκυρες πληροφορίες για θέματα που σχετίζονται με τη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα και τον ρόλο των βιοδεικτών στην αντιμετώπισή του. Περιγράφει επίσης τις νεότερες εξελίξεις στη θεραπεία, με βάση τις αρχές της εξατομικευμένης Ιατρικής.

Ο οδηγός συμπεριλαμβάνει μία σειρά ερωτήσεων που στόχο έχουν να ενθαρρύνουν τους ασθενείς να συζητήσουν με τους γιατρούς τους για τα θέματα που τους απασχολούν.

Η επιστημονική διημερίδα «Καρκίνος του Πνεύμονα: Δεν φοβόμαστε. Ενημερωνόμαστε!», όπου θα παρουσιαστεί αναλυτικά και ο οδηγός των ασθενών, θα είναι ανοιχτή για το κοινό. Θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα και τη σελίδα της ΕΛΛΟΚ στο Facebook.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη διημερίδα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα της ΕΛΛΟΚ. Εάν επιθυμείτε να την παρακολουθήσετε δια ζώσης, συμπληρώστε την σχετική φόρμα συμμετοχής.