ΕΛΛΟΚ: Διαδικτυακή ημερίδα για τους αιματολογικούς καρκίνους

  • Ρούλα Τσουλέα
ΕΛΛΟΚ
Η ημερίδα της ΕΛΛΟΚ θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2020, στις 5 το απόγευμα. Θα μεταδοθεί από την ιστοσελίδα της, καθώς και στο Facebook και το YouTube.

Διαδικτυακή ημερίδα για τους αιματολογικούς καρκίνους διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ). Σκοπός της ημερίδας είναι να ενημερωθούν οι 40 σύλλογοι ασθενών-μέλη της και το γενικό κοινό για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την αντιμετώπιση των καρκίνων αυτών.

Με τη βοήθεια διακεκριμένων επιστημόνων, εξ άλλου, θα παρουσιαστούν οι νεότερες επιστημονικές εξελίξεις στις αιματολογικές κακοήθειες.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΛΟΚ, στην ημερίδα το βάρος θα δοθεί στην πρόληψη, αλλά και στην αναγνώριση των συμπτωμάτων των συχνότερων μορφών αιματολογικού καρκίνου. Στις μορφές αυτές συμπεριλαμβάνονται το λέμφωμα, η λευχαιμία, αλλά και το πολλαπλούν μυέλωμα.

Οι ειδικοί επιστήμονες θα προσεγγίσουν τις ιδιαιτερότητες των αιματολογικών καρκίνων στην παιδική και νεανική ηλικία, καθώς και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς που αναμένουν μεταμόσχευση. Παράλληλα θα δοθεί έμφαση στην ανάγκη ενσωμάτωσης της φυσικής και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης στο θεραπευτικό πλάνο που προτείνεται στους ασθενείς. Και αυτό, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή επανένταξή τους στη κοινωνική ζωή και την εργασία.

Η επιστημονική διαδικτυακή ημερίδα (webinar) της ΕΛΛΟΚ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (ΕΕΑΟ).

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020, στις 17:00 μ.μ. Θα μεταδοθεί ζωντανά (live streaming) από:

Την σελίδα της ΕΛΛΟΚ στο Facebook

Από την επίσημη ιστοσελίδα της

Από το κανάλι της ΕΛΛΟΚ στο Youtube