ΕΛΛΟΚ: Διαδικτυακή ημερίδα για τον καρκίνο του πνεύμονα

  • Iatropedia newsroom
ΕΛΛΟΚ
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου 2020. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την παρακολουθήσουν σε ζωντανή μετάδοση και να θέτουν ερωτήματα στους συμμετέχοντες ιατρούς.

Διαδικτυακή ημερίδα για την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ).

Στόχος της ημερίδας είναι να ενημερωθούν τα στελέχη και τα μέλη των 40 οργανισμών ασθενών που εκπροσωπεί η ΕΛΛΟΚ, καθώς και το γενικό κοινό, για την πιο συχνή μορφή καρκίνου στη χώρα μας και διεθνώς. Θα αναδειχθούν επίσης οι δυσκολίες που έχουν ενσκήψει στην ογκολογική θεραπεία εξαιτίας της πανδημίας που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, από τις 4 έως τις 6 το απόγευμα. Η ΕΛΛΟΚ ελπίζει ότι η ημερίδα θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν τι είναι κάθε θεραπεία και να αποκτήσουν βασικές γνώσεις, ώστε να μπορούν να συζητήσουν και να συναποφασίσουν μαζί με τους γιατρούς τους για την αξία της για την περίπτωσή τους.

Όπως επισημαίνει, πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι οι νέες θεραπείες απαιτούν νέες διαγνωστικές εξετάσεις που θα καθορίσουν αν το μοριακό προφίλ ενός καρκίνου ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένη θεραπεία.

Θεματολογία

Εκτός από τις νέες θεραπείες, η διαδικτυακή ημερίδα της ΕΛΛΟΚ θα αναδείξει επίσης πολλά άλλα θέματα, όπως:

  • Τους σημαντικότερους παράγοντες εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα
  • Τα διαφορετικά είδη του καρκίνου του πνεύμονα και τις ιδιαιτερότητες καθενός εξ αυτών
  • Τη σημασία της πρόληψης και της υγιεινής διαβίωσης
  • Τη σημασία της Εξατομικευμένης Ιατρικής
  • Τη σημασία των νέων θεραπευτικών προσεγγίσεων και των δυνατοτήτων που προσφέρουν
  • Τα προβλήματα και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν πανελλαδικά οι ογκολογικοί ασθενείς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον ρόλο των βιοδεικτών, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την εφαρμογή στοχευμένων θεραπειών, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά κάθε ασθενούς.

Δηλώσεις συμμετοχής και παρακολούθηση

Η ημερίδα της ΕΛΛΟΚ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα:

  • Της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος
  • Της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας
  • Της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής
  • Της Ελληνικής Εταιρίας Χειρουργικής Ογκολογίας

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο link https://forms.gle/EKw27SyfYii4EaVp7 . Μπορούν ακόμα να παρακολουθήσουν την ημερίδα σε ζωντανή σύνδεση στην σελίδα της ΕΛΛΟΚ στο Facebook ή στην ιστοσελίδα της ή στο κανάλι της στο YouTube. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να θέτουν ερωτήματα κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας της ΕΛΛΟΚ μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: https://ellok.org/lung-cancer-webinar-program/