Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο σε επίσκεψη στην μοναδική ξένη φαρμακευτκή με παραγωγή στην Ελλάδα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου στο εργοστάσιο της φαρμακευτικής εταιρείας Boehringer Ingelheim στο Κορωπί, στα πλαίσια του έτους εορτασμού των 40 χρόνων αδιάλειπτης λειτουργίας του, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας στην Ελλάδα. Εκ μέρους του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δ.Σ κ. Μιχάλης Μαΐλλης και ο Γενικός Διευθυντής και Μέλος του ΔΣ του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Αθανάσιος Κελέμης.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σ’ ένα ιδιαίτερα ευχάριστο και φιλικό κλίμα. Τα μέλη του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου ξεναγήθηκαν από τον διευθυντή του εργοστασίου κ. Νίκο Μαζωνάκη στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το νέο τμήμα παραγωγής των καινοτόμων αντιδιαβητικών φαρμάκων της εταιρείας και να πληροφορηθούν για την πορεία των εξαγωγών τους.

Στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη, κατά την οποία ο Γενικός Διευθυντής της Boehringer Ingelheim, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, ενημέρωσε τους προσκεκλημένους για τα μελλοντικά επενδυτικά σχέδια της εταιρείας, τα πλάνα επέκτασης του εργοστασίου καθώς και  για τις δυσκολίες του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στο χώρο της φαρμακευτικής αγοράς. Συζητήθηκε επίσης  ο ρόλος των Επιχειρήσεων – μελών του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου στην προσπάθεια ενίσχυσης της οικονομίας της χώρας αλλά και της υγείας του Ελληνικού πληθυσμού μέσω της αύξησης της παραγωγής και της προσέλκυσης επενδύσεων, της χρηματοδότησης καινοτόμων συνεργασιών με Ελληνικές εταιρείες, της διασφάλισης της πρόσβασης των ασθενών στα φάρμακα και τις επενδύσεις στις κλινικές μελέτες.

Ο κ. Αναγνωστάκης, Γενικός Διευθυντής της Boehringer Ingelheim και επικεφαλής της ομάδας Υγείας του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου δήλωσε: «Παρά την ύφεση που παρατηρείται στον τομέα της υγείας και τη συνεχιζόμενη επιβολή έμμεσης φορολόγησης μέσω των μηχανισμών clawback & rebates, παραμένει σταθερή η δέσμευση της μητρικής εταιρείας για επέκταση της γραμμής παραγωγής, ούτως ώστε περισσότερα καινοτόμα φάρμακα της εταιρείας να εξάγονται σε περισσότερες χώρες, όπως συμβαίνει με τα αντιδιαβητικά της ιδιοσκευάσματα».

Ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου κ. Μαΐλλης αναφέρθηκε στην τρέχουσα οικονομική κατάσταση της χώρας και στο ρόλο του Ελληνογερμανικού Επιμελητήριου ως μοχλός στήριξης των αναπτυξιακών προσπαθειών, τονίζοντας την ανάγκη προσέλευσης νέων επενδυτικών κεφαλαίων, προερχόμενα κυρίως από το εξωτερικό, αλλά και στην προοπτική της τόνωσης των εξαγωγών μέσω της  παραγωγής καινοτόμων προϊόντων, τα οποία να απευθύνονται και στις αγορές του εξωτερικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Boehringer Ingelheim  Ελλάς αποτελεί σήμερα τη μοναδική πολυεθνική εταιρεία που παραμένει με μονάδα παραγωγής επί ελληνικού εδάφους. Από το εργοστάσιο αυτό γίνονται σημαντικές εξαγωγικές διεργασίες, οι οποίες αντιστοιχούν περίπου στο 1% των εξαγωγών της χώρας ανεξαρτήτως κλάδου. Για την εξωστρέφειά της αυτή, η εταιρεία βραβεύτηκε πρόσφατα στην εκδήλωση των ΑctiveBusiness Awards 2016.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν