Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Μεγάλη δράση στην Πλατεία Συντάγματος για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

  • Iatropedia newsroom
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τίμησε την 4η Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, με μεγάλη δράση ενημέρωσης στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τίμησε την 4η Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, με μεγάλη δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την πρόληψη και την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού, την Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2024, στην Πλατεία Συντάγματος.

Τη μεγάλη δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υποστήριξαν εθελοντές Υγείας, εξαίρετοι ιατροί Γυναικολόγοι, Χειρουργοί Μαστού, ο ιατρός Παθολόγος της Κινητής Ομάδας Υγείας ΕΕΣ, έμπειροι νοσηλευτές, νοσηλευτές Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας. Κατά τη διάρκεια της δράσης πραγματοποιήθηκε σε πολίτες κλινική εξέταση (ψηλάφηση) από γυναικολόγο στο κοινό, συνταγογράφηση εργαστηριακών εξετάσεων προσυμπτωματικού ελέγχου, βιωματική εκπαίδευση στην αυτοεξέταση με χρήση προπλάσματος, καθώς και διανομή έντυπου υλικού με στόχο την ενημέρωση για την αξία πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.

Η Κινητή Ομάδα Υγείας για την Ευαισθητοποίηση και την Πρόληψη κατά του Καρκίνου του Μαστού θα συνεχίσει το «ταξίδι» της, στην πλατεία Καποδίστρια της πόλης του Ναυπλίου, την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024 από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα και στην πλατεία Αγίου Πέτρου στην πόλη του Άργους , την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 από τις 9 το πρωί ως και τις 3 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι, η Κινητή Ομάδα Υγείας ΕΕΣ του Τομέα Υγείας, μέχρι σήμερα ολοκλήρωσε με επιτυχία  την εν λόγω δράση σε Κεντρικές Πλατείες των 20 Πόλεων-Σταθμών που ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα, σε Αθήνα, Καλλιθέα, Φυλή, Αχαρνές, Πειραιά, Ναύπακτο, Αμαλιάδα, Τρίπολη, Λαμία, Νάουσα, Ελασσόνα, Λάρισα, Σαλαμίνα, Καλαμάτα, Λευκάδα και Τρίκαλα.

Παράλληλα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει ήδη προγραμματίσει την υλοποίηση της δράσης σε πλήθος άλλων πόλεων στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, μεταφέροντας το θετικό μήνυμα «Η πρόληψη, ο ετήσιος έλεγχος και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές».

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Διαβάστε επίσης: Τον Μάρτιο ξεκινά το πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας