Ελληνική Πρωτοβουλία και Νία Βαρντάλος στηρίζουν τα Παιδικά Χωριά SOS

  • Ρούλα Τσουλέα
Ελληνική Πρωτοβουλία
Την υποστήριξή τους στον Εθνικό Μήνα Υιοθεσίας και το Πρόγραμμα Φροντίδας Βρεφών των Παιδικών Χωριών SOS ανακοίνωσαν η Ελληνική Πρωτοβουλία και η γνωστή ηθοποιός Νία Βαρντάλος.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) σε συνεργασία με την ομογενή ηθοποιό Νία Βαρντάλος υποστηρίζει το πρόγραμμα φροντίδας βρεφών στα Παιδικά Χωριά SOS αυτό το Νοέμβριο, που αποτελεί τον εθνικό μήνα υιοθεσίας.

Τον Φεβρουάριο του 2017 τα Παιδικά Χωριά SOS άρχισαν το πρόγραμμα φροντίδας βρεφών, το οποίο σχεδιάστηκε έχοντας διπλό στόχο:

  • Τα βρέφη να μην μένουν εγκαταλελειμμένα στα νοσοκομεία
  • Να προσφέρει στα βρέφη εξειδικευμένη ολιστική φροντίδα

Παράλληλα, μέσω του προγράμματος επιχειρείται και η όσο το δυνατόν συντομότερη οικογενειακή αποκατάσταση των βρεφών σε ένα φιλόξενο και σταθερό οικογενειακό περιβάλλον. Προτεραιότητα έχει η επιστροφή στις βιολογικές τους οικογένειες. Όταν αυτό δεν καθίσταται εφικτό, γίνεται προσπάθεια αποκατάστασης είτε μέσω ανάδοχης οικογένειας, είτε μέσω υιοθεσίας.

Πριν από τη δημιουργία του συγκεκριμένου προγράμματος, τα νεογέννητα μωρά που εγκαταλείπονταν σε δημόσια νοσοκομεία (30 μωρά το χρόνο κατά μέσο όρο) παρέμεναν χωρίς φροντίδα για 6–12 μήνες.

Ειδικότερα, φυλάσσονταν σε θαλάμους που όχι μόνο ήταν ανεπαρκείς αλλά και επικίνδυνοι για την υγεία τους, καθώς βρίσκονταν κοντά σε άρρωστα μεγαλύτερα παιδιά. Επιπλέον, δεν λάμβαναν καμία φροντίδα, ούτε εκθέτονταν σε φυσικό φως με αποτέλεσμα να προκαλούνται προβλήματα τόσο στην ανάπτυξη, όσο και στην υγεία τους.

Εδώ μπορείτε και εσείς να συνεισφέρετε στο πρόγραμμα υποστήριξης βρεφών των Παιδικών Χωριών SOS.