Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία: Συνεχίζεται η εκστρατεία «Ανάσα Ζωής»

  • Ρούλα Τσουλέα
ΕΠΕ
Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η καλλιέργεια μιας κουλτούρας πρόληψης για την υγεία των πνευμόνων. Η εκστρατεία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Johnson & Johnson.

Τη συνέχιση της εκστρατείας «Ανάσα Ζωής» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ανακοίνωσε η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ), στη διάρκεια του 30ου Πανελληνίου Πνευμονολογικού Συνεδρίου.

Η «Ανάσα Ζωής» είναι μία κοινωνική πρωτοβουλία της ΕΠΕ, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Johnson & Johnson. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η καλλιέργεια μιας κουλτούρας πρόληψης για την υγεία των πνευμόνων.

«Η «Ανάσα Ζωής» είναι η θεσμική παρέμβασή μας στην κοινωνία για αφύπνιση και ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με την προστασία της υγείας του πνεύμονα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΕ κ. Στέλιος Λουκίδης. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς πλέον εξελίσσεται σε μία «κοινωνική συμμαχία», στην οποία θα συμμετάσχουν σημαντικοί φορείς που θα στηρίξουν τις δράσεις μας. Κύριο μέλημά μας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα αλλά και η δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου για την επαρκή ενημέρωσή τους».

«Με μεγάλη χαρά αγκαλιάζουμε για δεύτερη χρονιά την κοινωνική πρωτοβουλία της ΕΠΕ, υπηρετώντας την αποστολή, το έργο και τη δέσμευσή μας να στεκόμαστε στο πλευρό της κοινωνίας»,  τόνισε ο κ. Γρηγόρης Καρέλος, Γενικός Διευθυντής Ελλάδας, Βαλκάνιων και Ισραήλ, Johnson & Johnson Καταναλωτικά Προϊόντα. «Είμαστε πολύ περήφανοι που στηρίζουμε ενεργά μία πρωτοβουλία, η οποία ενημερώνει αποτελεσματικά και αξιόπιστα το ευρύ κοινό για σοβαρές νόσους όπως είναι ο καρκίνος του πνεύμονα και είναι βέβαιο ότι θα είμαστε αρωγοί σε όλη αυτή τη σημαντική διαδρομή».

«Πιστοί στις αξίες μας, συνεχίζουμε για μία ακόμη χρονιά τη συμπόρευσή μας με την ΕΠΕ. Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια για ενημέρωση που ενισχύει την πρόληψη, την έγκαιρη εξέταση, τη διακοπή καπνίσματος. Είμαστε παρόντες διαρκώς, δίνουμε «Ανάσα Ζωής» στους συμπολίτες μας», επισήμανε ο Γενικός Διευθυντής Medical Devices Ελλάδος Johnson & Johnson, κ. Θεόδωρος Λιακόπουλος.