Ελληνική απόβαση στην Κίνα! Τεχνογνωσία και φάρμακα στην Αν.Ασία

  • Iatropedia
Τελικά αν ο Έλληνας θέλει, δεν βρίσκει σύνορα μπροστά του. Σε καιρό κρίσης ελληνικές εταιρείες όχι μόνο δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, αλλά δανείζουν και την τεχνογνωσία τους.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Τα επαγγελματικά τους βήματα και μάλιστα και για μεταφορά τεχνογνωσίας στην Κίνα ανοίγουν πλέον ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις.

Εν μέσω μνημονίου και κρίσης Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι δε διστάζουν να επενδύσουν στο εξωτερικό αποδεικνύοντας ότι αν κανείς θέλει, τελικά μπορεί.

Ενδεικτική η περίπτωση της ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας Pharmathen η οποία σύναψε συμφωνία με την Κίνα για την παραγωγή πρώτων υλών, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και σε δεύτερο στάδιο, για έρευνα πάνω σε πρωτότυπα φάρμακα.

Ταυτόχρονα βρίσκεται πολύ κοντά στην ανακοίνωση ανάλογης εμπορικής συμφωνίας και με τη Σαουδική Αραβία.

Η εταιρεία στοχεύει τόσο στην περαιτέρω ανάπτυξη της παραγωγής γενοσήμων φαρμάκων, αλλά και στη διείσδυση και στο κομμάτι των πρωτότυπων μέσω της έρευνας.

Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο της Pharmathen Βασίλη Κάτσο, μετά και από την πρόσφατη επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα όπου και εκπροσωπήθηκε και η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για επέκταση των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών στις διεθνείς αγορές.

Βέβαια αγκάθι σε αυτήν τη διαδικασία παραμένει η ασυνέπεια του ελληνικού δημοσίου δεδομένου ότι οφείλει πολλά εκατομμύρια ευρώ στον κλάδο ενώ οι εταιρείες περιμένουν και την επιστροφή του ΦΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Από κόσκινο και πάλι οι νέοι διοικητές στα νοσοκομεία! Πότε θα ανακοινωθούν τα ονόματα

Δωρεάν εξετάσεις αλλά με καθυστέρηση για ανασφάλιστους! Γιατί αργεί το «εισιτήριο»

Τα κουπόνια του ελέγχου! Πως θα παρακολουθείται όλη η διακίνηση φαρμάκων

Και απλήρωτοι και κουρεμένοι! Πότε θα εξοφληθούν οι πάροχοι της Υγείας

Ιστορίες ανδρών που τους ευνούχισαν οι γυναίκες τους