Έλληνες Φαρμακοβιομήχανοι: οικονομικά συμφέροντα πίσω από την τρόικα για τη δραστική.

  • Iatropedia
Οικονομικά συμφέροντα κρύβονται πίσω από την εμμονή της τρόικα να προωθήσει τη συνταγογραφηση με βάση τη δραστική ουσία επεσήμαναν σήμερα τα μέλη της πανελλήνιας ένωσης φαρμακοβιομηχανίας ( ΠΕΦ).

Όπως υπογράμμισαν στόχος είναι να κλείσουν οι ελληνικές μονάδες παραγωγής φαρμάκων και να εξαρτόμαστε πλήρως από τα εισαγόμενα.

Ο κίνδυνος της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία μπορεί να μπήκε προσωρινά στο … συρτάρι της τρόικα, δε σημαίνει όμως ότι εξαφανίστηκε και από την ατζέντα της πλήρως. Δείτε τι επιπτώσεις θα έχει στη θεραπεία των ασθενών ένα τέτοιο σύστημα αλλά και τι στις ελληνικές επιχειρήσεις μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).

Σε καμία χώρα δεν εφαρμόζεται η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία επεσήμαναν τα μέλη της ΠΕΦ με αφορμή νέα σενάρια που θέλουν τους τροικανους να μην έχουν … ξεχάσει τελείως το ζήτημα.
Σύμφωνα με τους Έλληνες φαρμακοβιομήχανους η συνταγοφραφηση με δραστική θα επιφέρει τελικά αύξηση της δαπάνης καθώς αφήνει αλώβητη τη δαπάνη για τα προστατευμένα με πατέντα φάρμακα καθώς και στα εισαγόμενα.

Εκτός αυτού όπως σημείωσε ο γενικός γραμματέας της ΠΕΦ Βασίλης Κάτσος η δραστική ουσία θα δημιουργήσει σταδιακά ολιγοπωλιακές συνθήκες στην αγορά ενώ ταυτόχρονα θα ανοίξει ο δρόμος για την εξαφάνιση των επώνυμων ελληνικών γενόσημων και την αντικατάστασή τους από άγνωστα που θα προέρχονται από χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν