Έλληνες ασθενείς: Ζητούν καθημερινή ενημέρωση για τους ανεμβολίαστους στην επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ

  • Γιάννα Σουλάκη
ασθενών
Παρέμβαση προς το Υπουργείο Υγείας κάνει η Ένωση Ασθενών Ελλάδος, ζητώντας να υπάρξει πρωτοβουλία για την καθημερινή ανακοίνωση των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων στον αριθμό των κρουσμάτων, θανάτων και διασωληνωμένων σε όλη τη χώρα.

Μια σημαντική πρωτοβουλία που αναμένεται να αυξήσει καθοριστικά τον βαθμό εμπιστοσύνης των πολιτών στα εμβόλια, ζητά από την κυβέρνηση και τον ΕΟΔΥ, η Ένωση Ασθενών Ελλάδος (ΕΑΕ).

Όπως αναφέρουν οι έλληνες ασθενείς (ΕΑΕ), η αναφορά του ποσοστού εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων στον αριθμό των κρουσμάτων, των θανάτων και των διασωληνωμένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που ανακοινώνονται καθημερινά, θα συμβάλλει στην επικοινωνιακή προώθηση των εμβολιασμών και θα κάμψει τις αμφιβολίες ακόμη και των πιο δύσπιστων πολιτών, σχετικά με την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Ένωση Ασθενών Ελλάδος: «Γίνεται και σε πολλές χώρες του εξωτερικού»

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα μέλη της ΕΑΕ, στο πλαίσιο της ορθής και τεκμηριωμένης ενημέρωσης που διενεργείται καθημερινά για τους αριθμούς της πανδημίας από τον ΕΟΔΥ, θα είναι εξαιρετικά σημαντική η αποτύπωση και των δεδομένων αυτών, που αφορούν τα αποτελέσματα των εμβολιασμών. Το ίδιο γίνεται άλλωστε και σε πολλές χώρες του εξωτερικού, όπως λένε.

Οι Έλληνες Ασθενείς σημειώνουν συγκεκριμένα, πως κρίνουν αναγκαίο να ενημερώνονται καθημερινά οι πολίτες για τα ποσοστά των ατόμων που οδηγούνται σε νόσηση, νοσηλεία ή ακόμη και στο θάνατο και πόσα από αυτά αφορούν εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

«Η πληροφορία αυτή θα συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση του βαθμού εμπιστοσύνης των πολιτών στα εμβόλια, στην υπενθύμιση της τήρησης των μέτρων αυτοπροστασίας ακόμα και από τους πλήρως εμβολιασμένους αλλά και στην κατάρριψη κάθε είδους παραπληροφόρησης, εσκεμμένης διαστρέβλωσης αλλά και ανησυχίας που διατηρεί μερίδα των πολιτών που ακόμη δεν έχει εμβολιαστεί», αναφέρουν συγκεκριμένα.

«Πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι για να σταματήσουμε την επέκταση των μεταλλάξεων»

Στην κρίσιμη αυτή στιγμή που διανύουμε, με τις μεταλλάξεις του ιού να εξαπλώνονται, τη χαλάρωση των μέτρων αυτοπροστασίας αλλά και την εμβολιαστική κάλυψη της χώρας να μην επαρκεί για το χτίσιμο της ανοσίας της κοινότητας, είναι κρίσιμο να αντιληφθεί ο κόσμος την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, σημειώνουν τα μέλη της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος.

Όπως αναφέρουν: «Η καθημερινή ανακοίνωση των ποσοστών των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων στα κρούσματα, τους θανάτους και τους διασωληνωμένους θα αποτυπώσει με τον πιο εμφατικό και έμπρακτο τρόπο την αξία και τη συμβολή του εμβολιασμού στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο τρόπος αυτός ακολουθείται παγκοσμίως και από άλλα κράτη, πχ Η.Π.Α».